Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα Apple Watch Series 9 ή ένα Apple Watch Ultra 2, ίσως θα ήταν καλύτερο να βιαστείτε.

Η Apple ανακοίνωσε ότι σύντομα θα σταματήσει τις πωλήσεις και των δύο συσκευών στις ΗΠΑ λόγω μιας απαγόρευσης από την Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), η οποία σχετίζεται με μια διαφορά πατεντών με την εταιρεία Masimo, για τον αισθητήρα μέτρησης οξυγόνου αίματος των smartwatches. Οι online πωλήσεις θα διακοπούν αυτή την εβδομάδα, ενώ στα καταστήματα λιανικής της Apple θα σταματήσουν μετά τις 24 Δεκεμβρίου.

"Βρίσκεται σε εξέλιξη μια η επανεξέταση από τον Πρόεδρο σχετικά με μια εντολή από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ για μια τεχνική διαφορά πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά συσκευές Apple Watch που ενσωματώνουν λειτουργία μέτρησης οξυγόνου αίματος", ανέφερε η Apple σε δήλωσή της. 

Η Apple σχεδιάζει να προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Εφετείο. Μπορεί επίσης να καταλήξει σε συμβιβασμό με την Masimo ή να εκδώσει ενημερώσεις λογισμικού που ακυρώνουν τις παραβιάσεις πατεντών, κάτι που περιλαμβάνει το σενάριο πλήρους απενεργοποίησης των λειτουργιών μέτρησης οξυγόνου αίματος. 

"Οι ομάδες της Apple εργάζονται ακούραστα για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που δίνουν στους χρήστες χαρακτηριστικά υγείας, ευεξίας και ασφάλειας παγκόσμιας κλάσης", αναφέρει η εταιρεία. "Η Apple διαφωνεί έντονα με την εντολή και εξετάζει μια σειρά από νομικές και τεχνικές επιλογές για να διασφαλίσει ότι το Apple Watch θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες. Αν η εντολή παραμείνει, η Apple θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 να διατεθούν ξανά το συντομότερο δυνατό στους καταναλωτές στις ΗΠΑ."

Η Masimo κυκλοφόρησε το δικό της έξυπνο ρολόι που η Apple ισχυρίζεται ότι είναι απομίμηση του Apple Watch. Η Apple κατέθεσε δύο δικές της αγωγές παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Masimo τον Οκτώβριο του 2022, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία αντέγραψε κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χαρακτηριστικά του Apple Watch.

  • Confused 1