Λίγο αφότου η οθόνη Pro Display XDR έγινε διαθέσιμη για παραγγελία αυτή την εβδομάδα, ο Stephen Hackett του Relay FM πρόσεξε ότι ο iMac Pro δεν συμπεριλαμβανόταν στην λίστα των μοντέλων Mac που είναι συμβατοί με τη νέα οθόνη της Apple στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στη συνέχεια ο video editor Thomas Grove Carter επιβεβαίωσε ότι ο iMac Pro μπορεί να «οδηγήσει» την οθόνη Pro Display XDR αλλά μόνο σε ανάλυση 5K. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο ότι ο iMac Pro χρησιμοποιεί τον παλαιότερο ελεγκτή Thunderbolt 3 της Intel «Alpine Ridge» και δεν παρέχει το απαραίτητο bandwidth για να «οδηγήσει» μία οθόνη ανάλυσης 6K.

Για να εκμεταλλευτεί κάποιος χρήστης την Pro Display XDR στην πλήρη ανάλυση της (6K) σε συνδυασμό με κάποιον υπολογιστή Mac, χρειάζεται να την συνδέσει με το νέο Mac Pro με MPX Module GPUs, με το 15-inch MacBook Pro του 2018 ή νεότερη έκδοση του, με τον 16-inch MacBook Pro ή με κάποιον iMac του 2019.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Macrumors εξοπλίζονται με τη νεότερη έκδοση του ελεγκτή Thunderbolt 3 της Intel, «Titan Ridge». H Pro Display XDR επίσης λειτουργεί στην πλήρη ανάλυση της 6K σε συνδυασμό με οποιονδήποτε Mac που διαθέτει υποδοχές Thunderbolt 3 σε συνδυασμό με μία Blackmagic eGPU ή Blackmagic eGPU Pro. Και οι συγκεκριμένες εξωτερικές GPUs διαθέτουν τον ελεγκτή «Titan Ridge» της Intel. Η νέα οθόνη Pro Display XDR της Apple απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες και το κόστος της ξεκινάει από τα $4999.

Macrumors

  • Like 1