Αρκετές πληροφορίες βγήκαν στην επιφάνεια και σιγά-σιγά ίσως μάθουμε περισσότερα.

Όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτοι υπολογιστές Apple με SoC Apple Silicon M1, η εταιρεία γύρισε σελίδα και πράγματι, το «στοίχημα» φάνηκε να αποδίδει αφού σε γενικές γραμμές, οι χρήστες υποδέχτηκαν με χαρά τη μετάβαση.

Κάτι ακόμη καλύτερο φαίνεται πως είναι στα σκαριά, αν βγουν αληθινά όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του έγκυρου ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Βάσει στοιχείων που έφτασαν στα χέρια του συντάκτη από ανώνυμες πηγές, διέρρευσαν logs από το App Store στα οποία γίνονται αναφορές σε τέσσερις εκδόσεις του (όχι ακόμη επισημοποιημένου) Apple Silicon M2 chip και εννέα υπολογιστές στους οποίους θα χρησιμοποιηθεί.

Η λίστα έχει ως εξής:

  • Ένα MacBook Air (κωδική ονομασία J413) με οκταπύρηνη εκδοχή του M2 Chip, με επιπλέον δέκα πυρήνες γραφικών (συγκριτικά με τους οκτώ στο τρέχον μοντέλο)
  • Ένα Mac Mini (J473) με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως το παραπάνω MacBook Air, όμως γίνεται αναφορά και σε ένα Mac Mini με "M2 Pro" Chip (J474)
  • Ένα "entry-level" MacBook Pro (J493) με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως το παραπάνω MacBook Air - άγνωστη διαγώνιος οθόνης
  • Ένα MacBook Pro 14" σε δύο παραλλαγές, μία με M2 Pro Chip (J414) και μία με "M2 Max" Chip και 64GB RAM, με το M2 Max Chip να είναι δωδεκαπύρηνο με 38 πυρήνες γραφικών (συγκριτικά με το M1 Max που είναι δεκαπύρηνο με 32 πυρήνες γραφικών) 
  • Ένα MacBook Pro 16" (J416) σε δύο παραλλαγές, με M2 Pro και M2 Max, με ίδια χαρακτηριστικά όπως το παραπάνω μοντέλο MacBook Pro (J414)
  • Ένα Mac Pro (J180) με το τέταρτο και τελευταίο chip, τον «διάδοχο του M1 Ultra»

Για να συνοψίσουμε: ένα MacBook Air, πέντε MacBook Pro, δύο Mac Mini, και ένα Mac Pro. Παράλληλα με αυτά όμως, αναφέρεται κι ένα Mac Mini με το υπάρχον M1 Pro chip, ενώ δοκιμάστηκε μια εκδοχή του Mac Mini με M1 Max, πάντοτε βάσει των logs.

Το εισαγωγικού επιπέδου MacBook Pro, το MacBook Air και το Mac Mini αναμένεται να διατεθούν φέτος και μάλιστα, τουλάχιστον δύο να κυκλοφορήσουν περίπου στα μισά του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Apple Worldwide Developers Conference για φέτος, δηλαδή στα μισά του έτους, οπότε δεν αποκλείεται τα επίσημα αποκαλυπτήρια να γίνουν εκείνη την περίοδο. Η αποκάλυψη του Apple Silicon M1 είχε συμβεί στο ίδιο event της προηγούμενης χρονιάς, οπότε παρότι παραδοσιακά εστιάζει στους developers, η εκδήλωση δεν είναι «ξένη» με τις παρουσιάσεις hardware.

  • Like 3
  • Thanks 1