Για πρώτη φορά, η Apple δημοσίευσε μια έκθεση διαφάνειας του App Store.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δισέλιδο έγγραφο στον ιστότοπο της εταιρείας. Σ’ αυτό αποκαλύπτονται αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το App Store, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι, από το 2022, υπήρχαν 1.783.232 εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Στο έγγραφο, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το 9to5Mac, η Apple αποκαλύπτει επίσης ότι εξέτασε 6.101.913 υποβολές πέρυσι (οι υποβολές μπορούν να περιλαμβάνουν ενημερώσεις σε υπάρχουσες εφαρμογές, όχι μόνο νέες κυκλοφορίες). Από αυτές, οι απορρίψεις έφτασαν τον τεράστιο αριθμό των 1.679.694. Παραδόξως, η πλειονότητα των υποβολών, πάνω από 1 εκατομμύριο, δεν έφτασε στο App Store επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Apple. Η εταιρεία απέρριψε επίσης 441.972 υποβολές για νομικούς λόγους.

Η Apple αφαίρεσε επίσης 186.195 εφαρμογές από το App Store το 2022. Πέρυσι, η εταιρεία δέχθηκε 1.474 αιτήματα αφαίρεσης εφαρμογών, με τη συντριπτική πλειοψηφία (1.435, για την ακρίβεια) να προέρχεται από την Κίνα. Στη μακρινή δεύτερη θέση ήταν η Ινδία, με 14 αιτήματα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Apple αναφέρει ότι εξέτασε 5.484 προσφυγές που αφορούσαν εφαρμογές που αφαιρέθηκαν από το App Store στην Κίνα. Μετά από επιτυχείς προσφυγές, επανέφερε επίσης 169 εφαρμογές στο κινεζικό App Store. Πέρυσι, οι χρήστες iPhone, iPad και Mac κατέβαζαν κατά μέσο όρο 747.873.877 εφαρμογές κάθε εβδομάδα, αριθμός που θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός αν δεν κατέβαζαν επίσης κατά μέσο όρο 1.539.274.266 εφαρμογές κάθε εβδομάδα.

Η Apple συμφώνησε να αρχίσει να δημοσιεύει εκθέσεις διαφάνειας του App Store ως μέρος ενός διακανονισμού στον οποίο κατέληξε η εταιρεία με τους προγραμματιστές του App Store το 2021. Τότε, η εταιρεία δήλωσε ότι οι εκθέσεις θα "μοιράζονται ουσιαστικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης των εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των εφαρμογών που απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους, του αριθμού των λογαριασμών πελατών και προγραμματιστών που απενεργοποιήθηκαν, αντικειμενικών δεδομένων σχετικά με τα ερωτήματα και τα αποτελέσματα αναζήτησης και του αριθμού των εφαρμογών που αφαιρέθηκαν από το App Store".

  • Like 2
  • Confused 1