Τα έσοδα από τη σειρά φορετών συσκευών (wearables) της Apple, που αποτελείται κυρίως από τα μοντέλα Apple Watch και τα AirPods, σύμφωνα με αναλύσεις και εκτιμήσεις της εταιρείας Above Avalon, θα ξεπεράσουν μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, τα έσοδα από τις πωλήσεις υπολογιστών (Mac) και tablets (iPad).

Αν και η Apple δεν δίνει στην δημοσιότητα στοιχεία για τις πωλήσεις της στην κατηγορία των wearables, η Above Avalon έκανε την σχετική εκτίμηση βασιζόμενη στο οικονομικό μοντέλο της εταιρείας και σε δεδομένα από συνολικές πωλήσεις. Σύμφωνα με τον αναλυτή Neil Cybart της Above Avalon, η Apple έχει ξεπεράσει τις 70 εκατομμύρια πωλήσεις στην κατηγορία των wearables σε μία χρονιά, και η κατηγορία γνωρίζει ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό μεταξύ 55% και 60%. Με αυτό το ρυθμό λέει ο αναλυτής ότι τα wearables θα ξεπεράσουν –από άποψη εσόδων- τόσο τα iPad όσο και τους υπολογιστές Mac προς το τέλος του 2020 και θα γίνουν η τρίτη μεγαλύτερη προϊοντική κατηγορία της Apple μετά τις συσκευές iPhone και τις υπηρεσίες (Services).

345087309_WearablesShareofAppleDeviceUnitSales(AboveAvalon).png.f8604faea571937883442626797f1c1b.png

Από άποψη συνολικών πωλήσεων (σε μονάδες), μία στις πέντε συσκευές της Apple είναι σήμερα «φορετή συσκευή» (wearable). Η ανάπτυξη των AirPods συγκεκριμένα εκτιμάται στο 80%. Η Apple επωφελείται επίσης και από τις αυξημένες τιμές των Apple Watch και AirPods. 

Ο Neil Cybart υποστηρίζει ότι η Apple θα είναι ασταμάτητη στην συγκεκριμένη κατηγορία λόγω τις τεράστιας βάσης εγκατεστημένων συσκευών και του οικοσυστήματος της. Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο, υποστηρίζει ο αναλυτής, για να αποκτήσει μία βάση από 100 εκατομμύρια χρήστες για το Apple Watch και άλλους τόσους χρήστες για τα AirPods –παρόλο τα AirPods ξεκίνησαν να πωλούνται αρκετά αργότερα. Η κατηγορία των wearables της Apple αναμένεται να φέρει πολλά περισσότερα έσοδα στην εταιρεία, αν αληθεύουν οι φήμες για τα Apple Glasses.

2058038581_AppleGadgetUnitSales(AboveAvalon).png.3098f0a1e8b7917ec3a93705e06d0e4f.png

9to5Mac

GSMArena