Χρονικός ορίζοντας η τριετία για την ολοκλήρωση του σχεδίου

H Apple επέλεξε το Μόναχο προκειμένου να αποτελέσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της εταιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ήδη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας η Apple εργάζεται πάνω στην προώθηση νέων τεχνολογιών και σχεδίων, ενώ η επέκταση των δραστηριοτήτων που ανακοινώθηκε, σε συνδυασμό με επιπρόσθετες επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης πρόκειται να υπερβούν συνολικά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οι νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η οποία ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο κόμβο του τεχνολογικού κολοσσού στην Ευρώπη, καθώς εκεί εργάζονται περίπου 1.500 μηχανικοί, προερχόμενοι από 40 διαφορετικές χώρες, πάνω σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που περιλαμβάνει αντικείμενα όπως ο σχεδιασμός διαχείρισης ενέργειας και οι επεξεργαστές. Οι νέες εγκαταστάσεις θα υποδεχτούν εργαζόμενους οι οποίοι πρόκειται να ασχοληθούν με τη συνδεσιμότητα και τις ασύρματες τεχνολογίες.

"Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος με όσα πρόκειται να ανακαλύψουν οι ομάδες των μηχανικών μας στο Μόναχο: από τη διερεύνηση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία 5G, μέχρι μια νέα γενιά τεχνολογιών που θα προσφέρουν ενέργεια, ταχύτητα και συνδεσιμότητα στον πλανήτη", ανέφερε ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple. "Το Μόναχο φιλοξενεί την Apple εδώ και τέσσερις δεκαετίες και είμαστε ευγνώμονες στην τοπική κοινότητα και ευρύτερα στη Γερμανία, για τη συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι μας".

Οι νέες εγκαταστάσεις, που θα καλύπτουν εμβαδόν 30.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται στην Κάρλστρασε, στο κέντρο του Μονάχου, και θα αποτελέσουν έδρα του διαρκώς αναπτυσσόμενου τομέα κινητής τηλεφωνίας της Apple, όντας η μεγαλύτερη βάση έρευνας και ανάπτυξης στην Ευρώπη στους τομείς των ασύρματων ημιαγωγών και λογισμικού κινητής τηλεφωνίας. Οι ομάδες που θα εργάζονται εκεί πρόκειται να αναπτύξουν το 5G αλλά και μελλοντικές τεχνολογίες, εστιάζοντας στην ανάπτυξη, ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση ασύρματων modem για τα προϊόντα της Apple.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο στα τέλη του 2022 και, όπως συμβαίνει με όλα τα γραφεία της Apple ανά την υφήλιο, πρόκειται να τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Apple γνωστοποίησε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω των συνεργασιών της με περισσότερες από 700 εταιρίες κάθε μεγέθους, σε ολόκληρη τη Γερμανία. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Infineon, κατασκευάστρια chip, η Vatra, εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών και η εταιρία χημικών DELO, η οποία εφοδιάζει την Apple με ρητίνη που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία Face ID, σε προϊόντα όπως το iPhone 12.

  • Like 2
  • Confused 1