Το Shazam, η γνωστή εφαρμογή που ανήκει πλέον στην Apple και βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίσουν ποιο τραγούδι παίζει εκείνη τη στιγμή κοντά τους, θα μπορεί πλέον να αναγνωρίσει και κομμάτια που ακούτε μέσω των ακουστικών σας όταν χρησιμοποιείτε ένα android smartphone ή tablet.

Έχοντας προχωρήσει στην εξαγορά του Shazam τον περασμένο χρόνο με ένα ποσό που φτάνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, η Apple παρουσίασε πρόσφατα τη λειτουργία "Pop-Up Shazam" στην android έκδοση της εφαρμογής η οποία συνεργάζεται με όποια άλλη εφαρμογή έχει ανοιχτή ο χρήστης προκειμένου να εντοπίσει το τραγούδι που γίνεται αναπαραγωγή εκείνη τη στιγμή, ακόμα και αν αυτό γίνεται από εσωτερική πηγή. Τη δυνατότητα αυτή την ζητούσαν οι χρήστες του Shazam για αρκετό καιρό ειδικά σε ότι έχει να κάνει με κάποιο YouTube video στο οποίο γίνεται αναπαραγωγή ενός τραγουδιού, με τον χρήστη να φοράει εκείνη τη στιγμή ακουστικά και να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει το Shazam για να το αναγνωρίσει. Η λύση που επέλεγαν οι χρήστες ήταν να αποσυνδέσουν τα ακουστικά, να ενεργοποιήσουν το ηχείο της συσκευής τους προκειμένου η εφαρμογή να »ακούσει» και να αναγνωρίσει το κομμάτι, μια καθόλου πρακτική διαδικασία.

shazam_android.jpg.dc14c64a6cfe2fa46bf78d3a1f5f2fda.jpg

Πλέον το Shazam εντοπίζει την πηγή του ήχου ακόμα και αν αυτή προέρχεται από άλλη android εφαρμογή (πχ YouTube, browser, Facebook κ.α) χωρίς να χρειάζεται να ακούσει το τραγούδι από τα ηχεία της συσκευής ενώ υποστηρίζει τόσο ενσύρματα ακουστικά όσο και ασύρματα. 

Techcrunch

  • Like 1