Με κύριο λόγο για την κίνηση αυτή να είναι η πιθανή εξαγορά του WhatsApp από την Google

Νέες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την iMessage έκδοση για Android, καθώς το 2013 ο Eddie Cue ήταν ένα από τα στελέχη που πίεζαν για μεταφορά της εφαρμογής στο λειτουργικό σύστημα της Google, με τον συνάδελφό του Phil Schiller να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα τους έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Για ακόμη μια φορά, οι πληροφορίες προέρχονται από τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic, με την Epic να παρουσιάζει έγγραφα πως ο Cue ήταν έτοιμος να προχωρήσει στη μεταφορά του iMessage ώστε να γίνει το νέο στάνταρ του χώρου, όσον αφορά εφαρμογές για τσατ.

"Πρέπει οπωσδήποτε να μεταφέρουμε το iMessage στα Android. Έχω ήδη μερικά άτομα να εξετάσουν το θέμα αλλά πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα και να το κάνουμε επίσημο." έγραψε σε ένα εταιρικό email το στέλεχος, το οποίο και έστειλε στον Craig Federighi, αντιπρόεδρο της Apple.

Ο Cue επίσης φοβόταν πως θα χάσουν το παιχνίδι στις τσατ εφαρμογές έναντι στην Google αν δεν μετέφεραν το iMessage σε Android. Αιτία για αυτό ήταν η πρόταση της Google να εξαγοράσει το WhatsApp έναντι $1 δισεκατομμυρίου. Βέβαια στην πορεία η εξαγορά έγινε από το Facebook, που προσέφερε $19 δισεκατομμύρια.

"Θέλουμε να χάσουμε μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές του χώρου στη Google; Έχουν αναζήτηση, email, δωρεάν βίντεο και αναπτύσσονται ραγδαία στους browsers. Έχουμε την καλύτερη εφαρμογή και πρέπει να την κάνουμε το νέο στάνταρ του χώρου. Δεν ξέρω πως μπορούμε να έχουμε έσοδα αλλά δε θα μας κοστίσει πολύ να την έχουμε διαθέσιμη."

Ο Federighi δεν ήταν σύμφωνος, ρωτώντας τον Cue γιατί το iMessage θα προσελκύσει τους χρήστες Android οι οποίοι δεν έχουν πολλούς φίλους που χρησιμοποιούν iOS, προσθέτοντας πως θα είναι μια κατά πολύ καλύτερη εφαρμογή για να πείσει τους χρήστες να την επιλέξουν έναντι άλλων. Πρόσθεσε επίσης πως χωρίς μια καλή στρατηγική, η ευρεία διάθεση του iMessage "απλά θα αφαιρέσει ένα εμπόδιο σε οικογένειες που χρησιμοποιούν iPhone, επιτρέποντας στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν οικονομικότερες Android συσκευές".