Ο Ιούνιος πλησιάζει γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα για την Apple να διοργανώσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών ή αλλιώς το WWDC.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι το WWDC 2022 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 Ιουνίου και 10 Ιουνίου το οποίο και φέτος θα διοργανωθεί αποκλειστικά online, με επιλεγμένους προγραμματιστές και φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κεντρική παρουσίαση της 6ης Ιουνίου μέσα από το Apple Park.

Οι δύο τελευταίες διοργανώσεις του WWDC ήταν μόνο online και δωρεάν για όλους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Η Apple επιστρέφει σταδιακά στις δια ζώσης δραστηριότητες και θα απαιτήσει από το εταιρικό προσωπικό να εργάζεται από το γραφείο τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα αρχής γενομένης από τα μέσα Απριλίου. Το Google I/O, το αντίστοιχο συνέδριο προγραμματιστών της Google όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί αρκετές μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11 και 12 Μαίου ενώ για τις 22 Μαίου έχει οριστεί η Microsoft Build. Και τα δύο αυτά συνέδρια θα πραγματοποιηθούν online με ελάχιστη παρουσία από επιλεγμένες ομάδες.

Εκτός κι αν η Apple αλλάξει δραματικά την παράδοση των τελευταίων ετών, αναμένουμε να μάθουμε στο φετινό WWDC τις πρώτες πληροφορίες για τα iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 αλλά και την επόμενη έκδοση του macOS. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η Apple να παρουσιάσει και νέο hardware αν και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από το WWDC 2019 όταν και αποκάλυψε το Mac Pro τρίτης γενιάς και την οθόνη Pro Display XDR. Ένα από τα πιθανά σενάρια πάντως είναι η παρουσίαση του νέου Mac Pro το οποίο και θα αποτελέσει το τελευταίο σύστημα της εταιρείας που θα στηρίζεται σε επεξεργαστή της Apple, ολοκληρώνοντας έτσι την πλήρη μετάβαση από την Intel εποχή. Άλλο ενδεχόμενο είναι η παρουσίαση του συστήματος εικονικής πραγματικότητας που γνωρίζουμε ότι αναπτύσσει η εταιρεία ως τη δική της πρόταση για το Metaverse.

Όπως πάντα, η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της εταιρείας στο YouTube αλλά και μέσω Apple TV.

  • Like 1