Επεκτείνοντας έτσι τη διάθεση 3D ήχου σε ακόμη περισσότερες πλατφόρμες

Η Apple ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει την spatial audio υποστήριξη σε macOS και tvOS, με τη λειτουργία αυτή να είναι διαθέσιμη στα high-end AirPods Pro και AirPods Max της εταιρείας, αξιοποιώντας τα ενσωματωμένα επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια για να δημιουργεί 3D εφέ βασιζόμενο στις κινήσεις του χρήστη.

Η αρχική ανακοίνωση από την εταιρεία για υποστήριξη spatial audio στα AirPods Pro έγινε το περασμένο έτος, ενώ στη φετινή WWDC ανακοινώθηκε πως η υποστήριξη θα επεκταθεί στο Apple Music και σε FaceTime κλήσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Apple, το spatial audio για macOS θα λειτουργεί μόνο με τα AirPods Pro και Max σε Mac συστήματα με τον τελευταίο διαθέσιμο M1 επεξεργαστή και macOS Monterey έκδοση λειτουργικού. Κατά τη διάρκεια της WWDC παρουσίασης, η Apple είπε πως το spatial audio θα κυκλοφορήσει και για tvOS το φθινόπωρο, προσφέροντας "full-surround εμπειρία" και "δυναμικό tracking κεφαλής".

Τέλος, κάποια ξένα μέσα του χώρου αναφέρουν πως το spatial audio για tvOS θα λειτουργεί μόνο στο Apple TV 4K, χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο ποιες εφαρμογές του Apple TV θα υποστηρίζουν τη λειτουργία και αν θα προστεθεί υποστήριξη για άλλα headphones σε κάποια από τις δύο πλατφόρμες.