Από τις ανακοινώσεις της Apple στο Worldwide Developers Conference (WWDC) δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά το watchOS 9, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των έξυπνων ρολογιών της.

Από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να προστεθούν στο watchOS 9 λοιπόν, ξεχωρίζουν οι νέες μετρήσεις τρεξίματος στις οποίες συγκαταλέγονται η φόρμα, το μήκος του διασκελισμού, το διάστημα επαφής με το έδαφος και οι ζώνες καρδιακών παλμών. Παράλληλα το Apple Watch θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την ανάκτηση ενέργειας έπειτα από κάθε πρόγραμμα περπατήματος, τρεξίματος ή πεζοπορίας, στέλνοντας στον χρήστη ειδοποιήσεις για τον ρυθμό, τους καρδιακούς παλμούς και την ταχύτητά του.

image.jpeg.775a3209190d4ffd9231224065f5b660.jpeg

Ο τελευταίος θα μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμά του επιλέγοντας άμεσα κάποιο από τις κατηγορίες της ποδηλασίας, του τρεξίματος και της κολύμβησης, μία λειτουργία που μοιάζει κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των αθλητών του τριάθλου. Στην κολύμβηση ειδικότερα, το watchOS 9 θα μπορεί να αντιληφθεί αν ο χρήστης έχει στη διάθεσή του σανίδα ενώ θα έχει τη δυνατότητα μέτρησης του SWOLF (βαθμολογία που προκύπτει από το άθροισμα του χρόνου που απαιτείται για την κάλυψη του μήκους μίας πισίνας και του αριθμού των κινήσεων που απαιτούνται γι’ αυτό).

Η κορώνα του ρολογιού θα χρησιμεύει πλέον για την εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων προβολών προγραμμάτων γυμναστικής. Με το καινούριο update θα προστεθούν και νέα faces ενώ σε κάποια υπάρχοντα θα είναι δυνατή η αλλαγή των χρωμάτων παρασκηνίου. Ο χρήστης θα μπορεί ακόμα να «καρφιτσώσει» τα ενεργά apps του προκειμένου να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά. Σε ό,τι αφορά το Fitness Plus, οι συνδρομητές της υπηρεσίας που όμως δε διαθέτουν Apple TV, θα μπορούν να δουν τις μετρήσεις τους στην τηλεόρασή τους μέσω AirPlay.

1787457337_CleanShot2022-06-07at18_28.26@2x.jpg.d8cc43ac5078ab63d283ab7b9740eef3.jpg

Το watchOS 9 θα είναι συμβατό με όλα τα μοντέλα Apple Watch Series 4 ή νεότερης γενιάς, κάτι που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πέσει η αυλαία για το Series 3, μια πενταετία μετά την αρχική του κυκλοφορία…

  • Like 2