Αν και η Apple δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος επίσημα, το λανσάρισμα του νέου iPhone αναμένεται να καθυστερήσει λίγες εβδομάδες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg,  επικαλούμενο σχόλια του Διευθύνοντα Συμβούλου της Broadcom, Hock Tan, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας που είναι μία από τις προμηθεύτριες της Apple, κάνει λόγο για μερικές εβδομάδες καθυστέρηση σε σχέση με το καθιερωμένο λανσάρισμα των iPhone. Κανονικά, περιμένουμε την Apple να λανσάρει τις νέες της συσκευές τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η καθυστέρηση αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα όλων των εταιρειών που συνεργάζονται με την Αμερικάνικη εταιρεία. Περίπου οκτώ λεπτά από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, ο Hock Tan είπε ότι ένας «πελάτης κινητών τηλεφώνων από τον Αμερικανικό Βορρά, κανονικά θα είχε διψήφια συνεισφορά στα έσοδα» ωστόσο σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα «δεν αναμένεται να δουν αυτά τα έσοδα μέχρι το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε «είμαστε μέσα» στη νέα συσκευή, αλλά επισήμανε ότι το μοναδικό ερώτημα που παραμένει για το λανσάρισμα, είναι το χρονικό σημείο (που θα γίνει).

Όπως επισημαίνει και το Bloomberg, η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει προβλήματα υλικοτεχνικής και εφοδιαστικής φύσης εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια και στις κινήσεις των πολιτών ενώ ανάγκασε τους υπαλλήλους να εργαστούν από το σπίτι τους. Λαμβάνοντας υπόψη πόσα προβλήματα αντιμετώπισαν επίσης εργοστάσια στην Κίνα, και πόσες εκδηλώσεις, μεγάλα συνέδρια και εκθέσεις ακυρώθηκαν αλλά και πόσα λανσαρίσματα προϊόντων αναβλήθηκαν ή καθυστέρησαν, είναι φυσιολογικό που το λανσάρισμα των νέων iPhone θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες.