Κάθε χρόνο, κυκλοφορούν αμέτρητες φήμες για τα νέα προϊόντα της Apple, δείγμα του ενδιαφέροντος του κοινού για τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας.

Παραδοσιακά, μία εκδήλωση την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου αφορά νέες συσκευές iPhone, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις. Στην εκδήλωση «California Streaming» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. περιμένουμε να ανακοινωθεί η νέα σειρά iPhone 13 καθώς και το Watch Series 7 μαζί ενδεχομένως και με τα νέα AirPods 3 ωστόσο δεν αποκλείεται -κάνοντας την έκπληξη η εταιρεία- να ανακοινωθούν και νέες συσκευές iPad ή ακόμα και MacBook Pro. Λέγεται ωστόσο, ότι οι νέες συσκευές iPad και MacBook Pro θα ανακοινωθούν σε ξεχωριστή εκδήλωση, πιθανότατα τον Οκτώβριο.

Αύριο πάντως, η Αμερικάνικη εταιρεία θα παρουσιάσει τέσσερις νέες συσκευές iPhone, τα iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max χωρίς αλλαγές στις διαστάσεις των οθονών, αλλά με τη νέα τεχνολογία LPTO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) να συνοδεύει την OLED για να επιτραπούν λειτουργίες όπως οι Always-On και η ProMotion (120Hz ρυθμός ανανέωσης για τα μοντέλα «Pro»).

Οι νέες συσκευές θα κάνουν χρήση του ταχύτερου επεξεργαστή Α15 ενώ δεν αποκλείεται να φέρουν το απαραίτητο hardware που θα επιτρέψει στον χρήστη τους μελλοντικά να στέλνουν μηνύματα ή να πραγματοποιούν κλήσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου.

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη αφορά κατά κύριο λόγο το σύστημα καμερών των μοντέλων «Pro» με τον χρήστη να μπορεί να εγγράψει βίντεο σε φορμά ProRes αλλά και να μπορεί να αξιοποιήσει τη λειτουργία «Πορτραίτο» (Portrait mode) και στην περίπτωση του βίντεο, πέρα από τις φωτογραφίες.

Το νέο Apple Watch Series 7 αναμένεται με ανανεωμένο σχεδιασμό -περισσότερο επίπεδο πλαίσιο κάσας και επίπεδη οθόνη που ταιριάζει στον σχεδιασμό iPhone και iPad- και σε μεγαλύτερα, κατά 1 χιλιοστό, μεγέθη στα 41 χιλ. και 44 χιλ. Τον ανανεωμένο σχεδιασμό θα συνοδεύουν νέος επεξεργαστής (S7), ενδεχομένως μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, νέες προσόψεις και νέα λουράκια αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν αλλαγές ή προσθήκες στα χαρακτηριστικά παρακολούθησης της υγείας και της φυσικής κατάστασης.

Η εταιρεία ενδέχεται επίσης να παρουσιάσει τα νέα AirPods 3 καθώς έχουν ήδη περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια από τότε που παρουσιάστηκαν τα AirPods 2nd Gen (2019). Αν και οι φήμες είναι ελάχιστες, λέγεται ότι θα υποστηρίζουν Active Noise Cancellation και Spatial Audio.

Περιμένουμε από την Apple να ανακοινώσει το iPad 9, το iPad mini 6 αλλά και το ανανεωμένο MacBook Pro σε κάποια φάση, αλλά αμφιβάλουμε ότι αυτό πρόκειται να γίνει αύριο. Το iPad 9 αναμένεται με ελαφρώς μεγαλύτερη διαγώνιο οθόνης και λεπτότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του αλλά όμοιο από άποψη αισθητικής. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν το εσωτερικό, καθώς θα εξοπλίζεται με ισχυρότερο επεξεργαστή και με περισσότερη RAM. Το iPad mini 6 από την άλλη θα διαθέτει πλήρως ανανεωμένη αισθητική με περισσότερο «τετράγωνο» σχεδιασμό και λεπτότερο προφίλ. Σύμφωνα με φήμες θα διαθέτει αντί για υποδοχή Lightning μία υποδοχή USB-C ενώ ενδέχεται να διαθέτει και έναν Smart Connector για πληκτρολόγια και άλλα αξεσουάρ.

 

  • Like 3
  • Confused 1