Ο CEO της Apple θα εισπράξει αυτήν την εβδομάδα την τελευταία δόση μιας συμφωνίας που έγινε πριν 10 χρόνια όταν και ανέλαβε τη θέση του Steve Jobs.

Λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της δέκατης επετείου του στο τιμόνι της Apple, ο Tim Cook πρόκειται να λάβει ένα τεράστιο ποσό $750 εκατομμυρίων σε μετοχές της Apple αυτήν την εβδομάδα, ως την τελευταία δόση της μισθολογικής του συμφωνίας με την εταιρεία. Μία συμφωνία που έγινε πριν από μία δεκαετία όταν ανέλαβε την Apple.

Η πληρωμή θα αποτελείται από 5 εκατομμύρια μετοχές της Apple, που αντιστοιχούν περίπου σε $750 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Πέρυσι, ο Cook έλαβε περιορισμένες μετοχές αξίας περίπου $114 εκατομμυρίων, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του CEO τουλάχιστον έως το 2025.

Ο Cook σε ηλικία 60 ετών, έχει καθαρή περιουσία που εκτιμάται περίπου στα $1,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Αν και δισεκατομμυριούχος, οι συνολικές απολαβές του Cook για το 2020 ήταν σχετικά μέτριες σε σύγκριση με άλλους CEOs τεχνολογικών κολοσσών. Το 2020, ο Cook έλαβε $14,7 εκατομμύρια σύμφωνα με τα αρχεία της SEC (Securities and Exchange Commission – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε πει στο παρελθόν ότι δωρίζει ένα μέρος του μισθού και του bonus του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και σχεδιάζει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

  • Like 2