Μετά το ντεμπούτο του Friday Night Baseball, η Apple προωθεί περαιτέρω τη ζωντανή ροή αθλητικών γεγονότων στην υπηρεσία Apple TV, αυτή τη φορά με τo πρωτάθλημα Major League Soccer.

Από το 2023 λοιπόν, το Apple TV θα είναι το μοναδικό μέρος όπου οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθούν κάθε αγώνα MLS (στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 25 ποδοσφαιρικές ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τρεις ομάδες από τον Καναδά) για την επόμενη δεκαετία. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος μέσω του Apple TV.

Η 10ετής συμφωνία μεταξύ της Apple και της λίγκας (που υπολογίζεται στα $250 εκατομμύρια ετησίως) καλύπτει επίσης αγώνες του Leagues Cup (αν και οι θεατές στο Μεξικό θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες τους Campeones Cup αλλού) καθώς και επιλεγμένους αγώνες MLS NEXT Pro και MLS NEXT. Τα κανάλια ESPN, Fox Sports και Univision κατέχουν επί του παρόντος τα δικαιώματα για τους αγώνες MLS ωστόσο οι συμφωνίες τους πρόκειται να λήξουν μετά την τρέχουσα σεζόν.

Για να μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε παιχνίδι, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να εγγραφούν στην νέα υπηρεσία streaming MLS που θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω της εφαρμογής Apple TV. Η Apple λέει επίσης ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας Apple TV+ θα έχουν πρόσβαση σε μια «ευρεία επιλογή» από αγώνες των πρωταθλημάτων MLS και Leagues Cup χωρίς πρόσθετο κόστος. Μαζί με τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων, η υπηρεσία ροής MLS θα προβάλει επαναλήψεις, highlights και αναλύσεις ενώ θα υπάρχει και μια εβδομαδιαία εκπομπή που θα περιλαμβάνει τα γκολ και άλλο σχετικό περιεχόμενο (συνεντεύξεις, σχολιασμό κ.ά.). Όλοι οι αγώνες MLS και Leagues Cup θα έχουν Αγγλόφωνους και Ισπανόφωνους εκφωνητές ενώ τα παιχνίδια με τις Καναδικές ομάδες θα έχουν επίσης και Γαλλόφωνους.

Οι φίλοι επίσης του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθούν ειδήσεις σχετικές με το πρωτάθλημα MLS και τις αγαπημένες τους ομάδες στο Apple News, όπου θα προβάλλονται και τα highlights των αθλητικών συναντήσεων. Μαζί με την εφαρμογή Apple TV, η οποία είναι διαθέσιμη σε διάφορες πλατφόρμες και συσκευές, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθούν παιχνίδια και από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας streaming της Apple. Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της συνδρομής θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού, οι οπαδοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα περιλαμβάνει ένα μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα σε μία εφαρμογή» δήλωσε ο Eddy Cue, Ανώτερος Αντιπρόεδρος των Υπηρεσιών της Apple. «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους οπαδοί του MLS, τους οπαδοί του ποδοσφαίρου και όσους αγαπούν τα σπορ».

Από την πλευρά του ο κομισάριος της λίγκας MLS, Donald P. Garber δήλωσε ότι «...η Apple είναι ο τέλειος συνεργάτης για να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του MLS και να εμβαθύνει τη σύνδεση μεταξύ των συλλόγων και των φιλάθλων».

  • Like 1