Μετά από αρκετές -και άστοχες στην πλειονότητα τους- φήμες, η Apple ανακοίνωσε τη νέα γενιά του «έξυπνου ρολογιού» της.

Όπως διαπιστώσαμε, σε αντίθεση με τις περισσότερες φήμες που κυκλοφόρησαν, το Apple Watch Series 7 δεν διαθέτει νέο σχεδιασμό, παρά μόνο μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη, χάρη στην σημαντική μείωση των bezels (1,7 χιλ.). Επίσης, αν και διατηρεί την ίδια αυτονομία των 18 ωρών σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, μπορεί και φορτίζει 30% ταχύτερα από το Apple Watch Series 6.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι το Apple Watch Series 7 διαθέτει και ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή με το Apple Watch Series 6 που παρουσιάστηκε το 2020. Η Apple πάντως δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην απόδοση του νέου της Watch Series 7 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ενώ δεν γίνεται αναφορά για το SoC που ενσωματώνει και στην ιστοσελίδα του προϊόντος. Με βάση την τελευταία έκδοση του Xcode (της πλατφόρμας που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν apps για τις φορητές συσκευές της Apple), ο developer Steve Troughton-Smith επιβεβαίωσε ότι το Apple Watch Series 7 έχει ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή με το Apple Watch Series 6. Και οι δύο συσκευές της Apple ενσωματώνουν τον επεξεργαστή «t8301», που αποτελεί τη κωδική ονομασία του επεξεργαστή που βρίσκεται στο system-in-a-package (SiP) της Apple, S6.

Αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple επαναχρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή σε άλλο προϊόν. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει ο developer Guilherme Rambo, η Apple δεν χρησιμοποίησε ούτε μία ελαφρώς παραλλαγμένη έκδοση του επεξεργαστή του Apple Watch Series 6 αλλά ακριβώς το ίδιο μοντέλο. Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος, «ενδέχεται οι φήμες για το ανασχεδιασμένο Apple Watch να ισχύουν, αλλά φαίνεται πως προέκυψε κάποιο πρόβλημα της “τελευταίας στιγμής” που ανάγκασε την εταιρεία να αυτοσχεδιάσει».

 

  • Like 1