Σύμφωνα με τον καλά πληροφορημένο συνήθως δημοσιογράφο του ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, Mark Gurman, το φημολογούμενο headset μικτής πραγματικότητας (mixed reality) της Apple θα ενσωματώνει το Apple M2 SoC (System-On-Chip) και 16GB RAM.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο mixed-reality headset της Apple στο newsletter που υπογράφει με τον τίτλο Power On, μαζί με διάφορα λεπτομέρειες για έναν «κατακλυσμό» συσκευών που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Apple μέσα στον επόμενο χρόνο, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου ηχείου HomePod.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα The Verge, οι πιο πρόσφατες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo και την ιστοσελίδα The Information, κάνουν λόγο για δύο επεξεργαστές εντός του φημολογούμενου headset μικτής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, το ένα SoC θα έχει τις ίδιες (ή περισσότερες όπως αντιλαμβανόμαστε με βάση τους ισχυρισμούς του Mark Gurman) δυνατότητες με το M1 SoC της εταιρείας, ενώ το άλλο θα είναι ένα SoC χαμηλότερου επιπέδου, ειδικά σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται δεδομένα από τους αισθητήρες της συσκευής.

Οι φήμες και οι ενδείξεις ότι πλησιάζει η ημέρα που η Apple θα ανακοινώσει το headset μικτής πραγματικότητας ολοένα και αυξάνονται. Τον Μάιο που μας πέρασε, ένας χρήστης του Twitter εντόπισε στοιχεία ότι η Apple πιθανότατα χρησιμοποιούσε μία εταιρεία-βιτρίνα για να αποκτήσει τα εμπορικά σήματα για το «RealityOS». Στις αρχές του έτους επίσης, developers εντόπισαν αναφορές στο λειτουργικό σύστημα σε αρχεία καταγραφής μεταφορτώσεων του App Store. Και πρόσφατα, ο Tim Cook δήλωσε στην China Daily ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες» που παρουσιάζει η επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα καλώντας μας να μείνουμε συντονισμένοι για να δούμε τι έχει να προσφέρει η Apple στο συγκεκριμένο μέτωπο.

  • Thanks 1