Με το νέο M1 SoC της εταιρείας να βρίσκεται στη συσκευή και τα πρωτότυπα να έχουν ήδη κατασκευαστεί από ύφασμα

Σύμφωνα με νέες αναφορές του Bloomberg, η Apple συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη δύο νέων συσκευών για AR και VR, με το AR headset της να είναι αρκετά κοντά στο πολυαναμενόμενο Magic Leap One. Σήμερα όμως ήρθαν νέες πληροφορίες στο προσκήνιο συγκεκριμένα για το VR headset της, το οποίο είναι πολύ πιθανό να δούμε μέσα στο 2022. Πρόκειται για μια αυτόνομη συσκευή όπως το Oculus Quest 2 με τον M1 επεξεργαστή να φημολογείται πως θα βρίσκεται στη συσκευή.

Τα πρωτότυπα στα όποια γίνονται δοκιμές είναι κατασκευασμένα από ύφασμα και έχουν σχεδιαστεί για υποστήριξη συνταγογραφούμενων φακών, με αποτέλεσμα να μικραίνει η απόσταση μεταξύ οθόνης και ματιού. Κάποια πρωτότυπα ακούγεται πως έχουν εγκατεστημένες εξωτερικές κάμερες για βασικές AR λειτουργίες, με πιθανή υποστήριξη και για ανίχνευση κινήσεων των χεριών του χρήστη. Κάτι τέτοιο θα δώσει σε εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών επιπλέον τρόπους αξιοποίησης του υλικού, το οποίο (υλικό) θα τρέχει σε ένα διαφορετικό λειτουργικό που έχει κωδική ονομασία rOS.

Βέβαια φαίνεται πως δεν είναι όλα θετικά με τη συσκευή, καθώς υπάρχει εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας, με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετό άνετο για πολύωρη χρήση λόγω του βάρους και μεγέθους. Οι υποστήριξη φακών ίσως φέρει κι άλλους μπελάδες όσον αφορά κανονισμούς και εγκρίσεις για χρήση, όπως και το αυξημένο κόστος οθονών που θέλει να εγκαταστήσει η Apple στη συσκευή. Όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα το ανέβασμα της τιμής και πιθανότατα να μην προσελκύσει το κοινό που θα ήθελε η εταιρεία.

Από την άλλη βέβαια, ο κύριος σκοπός του VR headset ίσως είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών στα AR γυαλιά της, στα οποία όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple ακόμα εργάζεται στις βασικές τεχνολογίες που θα φέρουν, κάτι που τα κάνει να απέχουν αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία τους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως τα σχέδια παραμένουν ίδια, καθώς δεν είναι απίθανη η ακύρωσή τους αν η Apple κρίνει έτσι. Αν και ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί κάτι επισήμως, η εξαγορά της NextVR δεν ήταν τυχαία.

  • Like 1