Αφαιρώντας το όριο των 30FPS της εφαρμογής όταν κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο

Χάρη στο νέο και ισχυρότερο Apple TV 4K, το YouTube ενεργοποίησε την αναπαραγωγή 4K video στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στην εφαρμογή της για το Apple TV, αφαιρώντας το όριο των 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Η εφαρμογή του YouTube για Apple TV διατέθηκε τον Οκτώβριο, όμως είχε όριο στα 30 καρέ, κάτι που απογοήτευσε αρκετούς χρήστες. Χάρη όμως στον νεώτερο και ισχυρότερο A12 Bionic επεξεργαστή, η εταιρεία επέτρεψε την αναπαραγωγή στα 60 καρέ. Η ιστοσελίδα MacRumors έκανε δοκιμές και επιβεβαίωσε πως η αναπαραγωγή στα 60 καρέ δεν είναι διαθέσιμη επιλογή σε παλαιότερα μοντέλα Apple TV.

Ο λόγος για την αποκλειστική αναπαραγωγή βίντεο στη συγκεκριμένη ανάλυση και καρέ, πιθανότατα ευθύνεται στον κωδικοποιητή βίντεο που χρησιμοποιεί, ο οποίος απαιτεί περισσότερη επεξεργαστική ισχύ.

Πέρα από τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή, το νέο Apple TV έρχεται με τον ίδιο σχεδιασμό με τις προηγούμενες γενιές, αλλά περιέχει ένα ανασχεδιασμένο Apple TV remote το οποίο είναι διαθέσιμο για αγορά ξεχωριστά και είναι συμβατό με τα παλαιότερα Apple TV.