Μετά από διάφορες καθυστερήσεις και προβλήματα, η Apple πλέον έχει «κατασταλάξει» με το μοντέλο υβριδικής εργασίας που θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι της καθώς και μία τελική ημερομηνία έναρξης του μοντέλου.

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και την ιστοσελίδα The Verge, ο τεχνολογικός γίγαντας θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία της στη Santa Clara Valley να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο από την εβδομάδα που ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι αναμένεται να ξεκινήσουν να εργάζονται από το γραφείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με την τρίτη ημέρα να ορίζεται από τους υπεύθυνους των τμημάτων τους ή των ομάδων εργασίας τους. Σε μια ηλεκτρονική επιστολή που εστάλη στο προσωπικό, ο αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να μοιραστούν τη γνώμη τους για την τρίτη ημέρα της εβδομάδας με τους υπεύθυνους των τμημάτων τους ώστε να τους βοηθήσουν να αποφασίσουν.

Η Apple όπως είναι γνωστό ήθελε να επιστρέψουν στα γραφεία όλοι οι υπάλληλοι της, ωστόσο συνάντησε πολλές δυσκολίες και μεγάλη δυσαρέσκεια από το προσωπικό. Αργότερα, κατέληξε σε ένα μοντέλο υβριδικής εργασίας, σύμφωνα με το οποία οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έρχονται στο γραφείο κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Η εταιρεία, η οποία δίνει μεγάλη αξία σε αυτό που ο Tim Cook αποκαλεί «αναντικατάστατα οφέλη της συνεργασίας αυτοπροσώπως» έκανε πολλές προσπάθειες να επιβάλει αυτή την υβριδική εβδομαδιαία ρύθμιση ωστόσο έπρεπε να καθυστερήσει τα σχέδια της λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 αλλά και εξαιτίας άλλων παραγόντων.

Πριν λίγους μήνες, επιχείρησε και πάλι να επιβάλλει την πολιτική της υβριδικής εργασίας την εβδομάδα που ξεκινούσε στις 23 Μαΐου, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι επέκριναν την εταιρεία για την απόφαση της και σε μία ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple δήλωσαν ότι η πολιτική της Apple «καθοδηγείται από τον φόβο» - «…φόβο για το μέλλον της εργασίας, για την αυτονομία των εργαζομένων, για την απώλειας ελέγχου». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Apple «έχασε μέσα από τα χέρια της» ακόμα και τον Ian Goodfellow, τον υπεύθυνο του τμήματος μηχανικής μάθησης, τον πλέον ειδικό στον συγκεκριμένο τομέα εξαιτίας αυτής της πολιτικής. Στο τέλος, η εταιρεία οπισθοχώρησε και άμβλυνε τη στάση της, ξεκινώντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο απαιτούσε από ορισμένους υπαλλήλους της να παρουσιάζονται στα γραφεία δύο ημέρες την εβδομάδα.

Τώρα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την Apple από το να απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να εμφανίζονται στα γραφεία της εταιρείας, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. «Η 5η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πραγματική έναρξη του μοντέλου υβριδικής εργασίας μας σε πιλοτικό στάδιο στην Santa Clara Valley» έγραψε ο Graig Federighi στην επιστολή του. Όπως ανέφερε, ο ίδιος, το πρόγραμμα παραμένει πιλοτικό, με την εταιρεία να αναμένεται να μάθει για το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μέσα στους επόμενους μήνες καθώς προετοιμάζεται για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία σε άλλες τοποθεσίες.

  • Like 2
  • Thanks 1