Παράλληλα, macOS και tvOS θα υποστηρίζουν πλέον χειριστήρια PlayStation και Xbox.

Μαζί με το iOS 14.5, η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις και στα άλλα λειτουργικά της συστήματα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του τελευταίου iOS είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκλειδώσει κανείς το iPhone. Αν ο χρήστης διαθέτει Apple Watch με το λογισμικό 7.4, θα μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή του χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης ή το Face ID.

Η βασική ιδέα είναι οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους γρηγορότερα καθώς την ίδια στιγμή φοράνε μάσκες στο πρόσωπο λόγω της πανδημίας. Έτσι, δεν θα χρειάζεται κάποιος να κατεβάσει τη μάσκα για να χρησιμοποιήσει το Face ID. Η νέα επιλογή ονομάζεται «Ξεκλείδωμα με Apple Watch» και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τις Ρυθμίσεις.

Στο watchOS 7.4 έρχεται επίσης και μία λειτουργία ταξινόμησης των Bluetooth συσκευών ώστε το smartwatch να αναγνωρίζει αποτελεσματικότερα τα σωστά ακουστικά του χρήστη για τις ειδοποιήσεις ήχου. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να μεταδώσει εικόνα και ήχο από το Apple Fitness+ σε συσκευές με υποστήριξη AirPlay 2.

Όσον αφορά το macOS 11.3, είναι πλέον διαθέσιμο για όλους έπειτα από μία δοκιμαστική έκδοση beta που διήρκησε 3 μήνες. Περιλαμβάνει βελτιστοποιήσεις για τα Macbooks με M1 SoC, υποστήριξη για AirTags καθώς και τις πρόσφατες εκδόσεις των Find My και Podcasts. Ο χρήστης θα μπορεί πλέον να ορίσει τα HomePods ως στερεοφωνική έξοδο ήχου, θα έχει περισσότερες επιλογές ταξινόμησης στην εφαρμογή Reminders αλλά και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής στο Apple Music. Επιπλέον, το macOS 11.3 περιέχει και μια διόρθωση για το Shlayer malware καθώς και βελτιωμένο φωνητικό έλεγχο μέσω της Siri.

Το HomePod 14.5 θα υποστηρίζει τις βελτιώσεις της Siri ενώ θα περιέχει και ορισμένες διορθώσεις σφαλμάτων. Όσον αφορά το tvOS 14.5, φέρνει μια δυνατότητα που αξιοποιεί το iPhone για να βαθμονομεί αυτόματα την ισορροπία χρωμάτων στην τηλεόραση. Επίσης, macOS και tvOS θα υποστηρίζουν πλέον τα τελευταίας γενιάς χειριστήρια PlayStation και Xbox, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για κάποιον που παίζει παιχνίδια μέσω Apple Arcade.