Μετά τις Facebook (F8), Google (Ι/Ο) και Microsoft (Build) ήρθε και η σειρά της Apple να προχωρήσει στην ανακοίνωση ότι το επερχόμενο συνέδριο της, WWDC 2020, θα έχει νέα «ψηφιακή μορφή» και θα πραγματοποιηθεί χωρίς την φυσική παρουσία των προγραμματιστών και των εκπροσώπων διάφορων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και θα μεταδοθεί αποκλειστικά online, οπότε και περιμένουμε από την εταιρεία να προχωρήσει σε αρκετές νέες ανακοινώσεις, που αφορούν τόσο το software, όσο και το hardware. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν βεβαίως κυρίως το λογισμικό, με την εταιρεία να παρουσιάζει τα νέα χαρακτηριστικά των λειτουργικών συστημάτων iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 και βεβαίως του λειτουργικού συστήματος watchOS 10.16. Φημολογείται επίσης ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει το νέο iPad Pro, νέα MacBook Pro ή και MacBook Air καθώς και το iPhone 9 (γνωστό και ως iPhone SE2).

Το συνέδριο WWDC είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο MacEnery Convention Center στο San Hose, στην California, τον ερχόμενο Ιούνιο. Η εταιρεία αποφάσισε να περιμένει ωστόσο για να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού πριν λάβει σχετικές αποφάσεις.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην υγεία απαιτεί να δημιουργήσουμε μία νέα μορφή για το WWDC 2020 που θα παρέχει ένα πλήρες πρόγραμμα με online παρουσιάσεις και συνεδρίες, για να προσφέρουμε μία εξαιρετική εμπειρία μάθησης για την κοινότητα προγραμματιστών μας που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Phil Schiller, Senior Vice President του τμήματος Global Marketing της Apple στην ιστοσελίδα της εταιρείας. «Θα μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε.

Engadget

  • Thanks 1