Η Apple ανακοίνωσε ότι το 34ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 5 έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Όπως τα WWDC 2020, 2021 και 2022, έτσι και το WWDC 2023 θα είναι μια διαδικτυακή εκδήλωση στο μεγαλύτερο μέρος της και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους developers εντελώς δωρεάν.

Η Apple θα παρέχει online συνεδρίες και εργαστήρια, τα οποία θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να μάθουν για τα νέα χαρακτηριστικά και το λογισμικό που θα ανακοινωθούν στο WWDC. Θα υπάρξει επίσης ένας παραδοσιακός μαθητικός διαγωνισμός Swift Student Challenge, με την Apple να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 19 Απριλίου.

Ενώ το WWDC 2023 θα πραγματοποιηθεί και πάλι online, η Apple σχεδιάζει μια ολοήμερη ειδική εκδήλωση για επιλεγμένους προγραμματιστές και φοιτητές, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, το Apple Park. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την κεντρική ομιλία και τα βίντεο State of the Union, να γνωρίσουν ορισμένους υπαλλήλους της Apple και να παρακολουθήσουν τα Apple Design Awards. Η Apple διοργάνωσε μια παρόμοια εκδήλωση πέρυσι και πάλι με επιλεγμένο κοινό.

Όσοι είναι μέλη του Apple Developer Program, οι απόφοιτοι του Apple Entrepreneur Camp, οι προηγούμενοι νικητές του Swift Student Challenge και τα τρέχοντα μέλη του Apple Developer Enterprise Program μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο Apple Park. Η Apple σχεδιάζει να επιλέξει τους συμμετέχοντες με τυχαία κλήρωση, με τους “νικητές” να ανακοινώνονται στις 5 Απριλίου στις 6:00 μ.μ.

Η Apple θα πραγματοποιήσει την κεντρική της παρουσίαση τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (η ώρα θα γίνει αργότερα γνωστή) και σ’ αυτή αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 17, το iPadOS 17, το tvOS 17, το watchOS 10 και το macOS 14, ενώ θα μπορούσαν να υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις hardware. Η φετινή εκδήλωση αναμένεται να επικεντρωθεί στο AR/VR headset που αναπτύσσει για χρόνια η Apple, ενώ θα μπορούσαμε επίσης να δούμε το Mac Pro και ένα MacBook Air 15 ιντσών. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, -κάτι που η ίδια η πρόσκληση αφήνει να εννοηθεί-, τότε το νέο mixed reality σύστημα της Apple θα είναι το πρώτος εντελώς νέο hardware της εταιρείας, 8 χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια του Apple Watch.

Πριν από το 2020, το WWDC ήταν μια εκδήλωση που γινόταν στο McEnery Convention Center στο Σαν Χοσέ με κοινό, αλλά ακόμη και με την πανδημία COVID-19 να έχει περιοριστεί, η Apple επιλέγει να πραγματοποιήσει το σημαντικότερό της συνέδριο αποκλειστικά online. Η διαδικτυακή μορφή επιτρέπει σε περισσότερους προγραμματιστές να αποκτήσουν την εμπειρία του WWDC, καθώς δεν υπάρχουν περιορισμοί συμμετοχής αλλά ούτε και κάποιο κόστος το οποίο προ πανδημίας ήταν σημαντικό ($1599). 

Η Apple σχεδιάζει να παρέχει στους προγραμματιστές πρόσθετες πληροφορίες πριν από το WWDC 2023 μέσω e-mail, της εφαρμογής Apple Developer και της ιστοσελίδας Apple Developer.
 

  • Like 2