Τον Ιούνιο επιλέγει και φέτος η Apple για να πραγματοποιήσει το συνέδριο WWDC, το ετήσιο ραντεβού της δηλαδή με τους προγραμματιστές και όσους αναπτύσσουν λύσεις που βασίζονται στις πλατφόρμες της εταιρείας.

Φέτος η WWDC θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, και όσοι ενδιαφέρονται να παρευρεθούν, θα πρέπει αρχικά να δηλώσουν ενδιαφέρον μέσα από την ιστοσελίδα του συνεδρίου και στη συνέχεια να κάνουν το σταυρό τους προκειμένου να κληρωθούν, αφού όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, με την αξία του κάθε εισιτηρίου να έχει οριστεί στα $1599. 

Πέρσι η Apple είχε επιλέξει το ίδιο συνέδριο για να παρουσιάσει το iOS 11, το macOS High Sierra, το WatchOS 4, το ARKit αλλά και τρεις hardware προτάσεις, το iPad Pro των 10.5 ιντσών, ένα νέο iMac Pro καθώς και το HomePod, την απάντηση της εταιρείας στη σειρά έξυπνων ηχείων της Amazon και της Google. Χωρίς αμφιβολία και φέτος η WWDC θα εστιάσει στο iOS 12 καθώς και στην επόμενη έκδοση του macOS, με τις πληροφορίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και καιρό, να αναφέρουν ότι η Apple θα παρουσιάσει τον τρόπο δημιουργίας universal εφαρμογών που θα μπορούν να «τρέχουν» χωρίς αλλαγές σε iPhone, iPad και Mac υπολογιστές. Επιπλέον το Bloomberg αναφέρει ότι στα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται και η παρουσίαση των χαρακτήρων Animoji στο iPad, με βάση ένα νέο μοντέλο που θα ενσωματώνει την Face ID κάμερα.

Οι σημαντικότερες αλλαγές πάντως στο iOS έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2019 αφού η Apple έχει επιλέξει να σταθεροποιήσει την απόδοση της πλατφόρμας μετά από διάφορα προβλήματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Τότε αναμένεται να δούμε και τον ανασχεδιασμό της κεντρικής οθόνης του iOS. Στον τομέα του hardware ίσως η Apple προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια ενός πιο οικονομικού MacBook Air καθώς και νέων φθηνότερων iPad.

Verge