Η νέα εσωτερική πολιτική της Apple επιτρέπει στους εργαζομένους τους να δουλεύουν έως και δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι τους, κάτι που όπως φαίνεται δε βρίσκει σύμφωνους τους τελευταίους.

Η σχετική ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε προ ημερών μάλιστα, τάσσεται ενάντια στην προσέγγιση της Apple, σύμφωνα με την οποία από τις 23 Μαΐου θα ξεκινήσει να ισχύει ένα «υβριδικό» μοντέλο με τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη να θεωρούνται «ημέρες υποχρεωτικής προσέλευσης» στο γραφείο. Ο ίδιος ο Tim Cook άλλωστε, με email του προς το προσωπικό της Apple, χαρακτήρισε τα πλεονεκτήματα της διά ζώσης συνεργασίας «ανεκτίμητα».|

«Τρεις στάνταρ μέρες στο γραφείο και δύο εργασίας από το σπίτι, ανάμεσα στις οποίες μεσολαβεί μάλιστα μία ημέρα προσέλευσης στο γραφείο, δεν προσφέρουν πρακτικά καμία ευελιξία», αναφέρει η ανοιχτή επιστολή. «Οι συνάδελφοί μας στο τμήμα AppleCare είναι σε ομάδες που δουλεύουν είτε 100% από το σπίτι, είτε 100% από το γραφείο. Και οι μεν και οι δε κάνουν την ίδια δουλειά, όμως κανένα μέλος καμίας ομάδας δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέρος από το οποίο εργάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες του», συνεχίζει.

«Δε ζητάμε όλοι να αναγκαστούν να δουλεύουν από το σπίτι. Ζητάμε να μπορούμε να αποφασίσουμε για λογαριασμό μας, μαζί με τις ομάδες και τους προϊσταμένους μας, τι τρόπος εργασίας ταιριάζει στον καθένα μας, είτε αυτός αφορά εργασία από το γραφείο, είτε εργασία από το σπίτι, είτε ένα υβριδικό μοντέλο. Σταματήστε να μας αντιμετωπίζετε σαν μαθητές, λέγοντάς μας πότε πρέπει να είμαστε πού και τι εργασίες έχουμε να κάνουμε. Και σταματήστε να υποστηρίζετε ότι όλες οι εξαιρέσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση, όταν υπάρχουν πολλά τμήματα στα οποία δεν εγκρίθηκε ούτε μία εξαίρεση πέρυσι».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο και για τη μετακίνηση από και προς τους χώρους εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τη σπατάλη χρόνου. «Η μετακίνηση προς το γραφείο χωρίς την ανάγκη να είναι κάποιος εκεί, είναι τεράστια σπατάλη χρόνου καθώς επίσης φυσικών και πνευματικών πόρων. Πολλοί από εμάς ξοδεύουμε αρκετές ώρες ημερησίως πηγαίνοντας από και προς το γραφείο, μόνο και μόνο για να είμαστε σε έναν χώρο που μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας λιγότερο καλά ή για να συμμετάσχουμε σε βιντεοκλήσεις επειδή πρέπει να συνεργαστούμε με συναδέλφους μας που βρίσκονται στην άλλη άκρη της πόλης, της χώρας ή του πλανήτη».

  • Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1