Μόλις πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στα νέα σχέδια της Apple για την επιστροφή των υπαλλήλων της στο γραφείο και ήδη έχουμε εξελίξεις, με υπαλλήλους της εταιρείας να μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας.

Η αίτηση διαμαρτυρίας, που έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων της εφημερίδας Financial Times, κυκλοφόρησε από την ομάδα υπαλλήλων της Apple με την ονομασία Apple Together. Μέσα από την αίτηση, οι υπάλληλοι της γνωστής εταιρείας ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με την τηλεργασία και αποτελεί απάντηση στην απαίτηση της Apple να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στα γραφεία της Santa Clara Valley για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από την εβδομάδα που ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022.

Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη απόπειρα της Apple για την επιστροφή στην προ-πανδημική κατάσταση, καθώς η πανδημία COVID-19 ανάγκασε την εταιρεία -και πολλές άλλες- να υϊοθετήσουν το ευέλικτο μοντέλο της τηλεργασίας. Ο Tim Cook ανέκαθεν υπογράμμιζε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία σε φυσικό και προσωπικό επίπεδο, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχία της Apple και των επιχειρήσεων της. Η ομάδα Apple Together ωστόσο υποστηρίζει ότι η «κουλτούρα μυστικότητας» της εταιρείας καθιστά αδύνατες τις τυχαίες στιγμές έμπνευσης και ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί με έναν πιο ευέλικτο κανονισμό.

Η ανακοίνωση του νέου μοντέλου εργασίας έχει ήδη προσαρμοστεί τουλάχιστον μία φορά αφού στην πρώτη εκδοχή του δεν έγινε δεκτό από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Το αρχικό σχέδιο ήταν να επιβάλει την εργασία στο γραφείο τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Στην δεύτερη εκδοχή του, το σενάριο κάνει λόγο για εργασία στο γραφείο την Τρίτη και την Πέμπτη, με την τρίτη ημέρα να καθορίζεται από κάθε ομάδα εργασίας ή τμήμα ξεχωριστά και σε συμφωνία με τον προϊστάμενο κάθε τμήματος. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η ακαμψία της ανακοίνωσης, έκανε ακόμα και τον επικεφαλής του τμήματος μηχανικής μάθησης της Apple, Ian Goodfellow, να εγκαταλείψει την εταιρεία (για να προσχωρήσει στην Google) αναζητώντας ένα ακόμα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας.

Η ομάδα Apple Together έχει μετατραπεί σε μία ισχυρή φωνή εντός της εταιρείας, η οποία στο παρελθόν φημιζόταν για την «κουλτούρα μυστικότητας της». Οι αποκαλύψεις που έγιναν γνωστές στις αρχές της χρονιάς, στρίμωξαν στην γωνία την εταιρεία, η οποία απόκρουσε τις κατηγορίες και πέρασε στην αντεπίθεση, απολύοντας τις γυναίκες που ανέφεραν περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής επίθεσης. Η Ashley Gjøvik απολύθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στα γραφεία της εταιρείας στο Sunnyvale. Η εταιρεία κατηγορείται επίσης για επιχειρήσεις διάλυσης του συνδικαλισμού, αφότου διάφοροι υπάλληλοί της στην λιανική και σε διάφορες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν συζητήσεις για τη δημιουργία ενός συνδικάτου.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1