Λέγεται πως η Apple ήδη εργάζεται για να φέρει την υποστήριξη των χειριστηρίων του Xbox σε iPhone και Mac.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει κάποιος τα χειριστήρια του Xbox Series X ή του Xbox Series S με το iPhone ή το Mac. Παρ’ όλα αυτά, η Apple ήδη εργάζεται σε μια ενημέρωση που θα φέρει την υποστήριξη των νέων χειριστηρίων.

Για την ώρα οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τόσο τα Xbox One όσο και τα PS4 χειριστήρια με τις συσκευές της Apple μέσω Bluetooth. Όπως επισημάνθηκε από την ιστοσελίδα 9to5Mac, η Apple ενημέρωσε μία σελίδα υποστήριξης για να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι τα χειριστήρια της νέας κονσόλας της Microsoft θα συνεργάζονται σύντομα με όλες τις συσκευές της Apple.

Η Microsoft και η Apple συνεργάζονται για να φέρουν τη συμβατότητα του χειριστηρίου του Xbox Series X στους πελάτες μας.

Αν και η Apple δεν θέλει να δεσμευτεί με κάποιο χρονοδιάγραμμα, η ανάπτυξη της συγκεκριμένης ενημέρωσης είναι δεδομένη. Για την ώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση αναφορικά με το αντίπαλο στρατόπεδο και το χειριστήριο DualSense του PS5. Βέβαια, η τελευταία beta έκδοση του iOS 14.3 είχε κάποιες ενδείξεις που υποδήλωναν πως η Apple εργάζεται ταυτόχρονα και με αυτή την υποστήριξη. Και για να είμαστε ακριβείς, εφόσον η Apple ήδη εργάζεται και για το DualSense, ενδέχεται να δούμε πρώτα την υποστήριξη για το χειριστήριο του PS5 και έπειτα για τα Xbox Series X και Xbox Series S.

Για την Apple φυσικά και έχει νόημα οι συσκευές της να υποστηρίζουν τα νέας γενιάς χειριστήρια αφού με την ταυτόχρονα προώθηση του Apple Arcade, ο χρήστης θα μπορεί να παίζει παιχνίδια χρησιμοποιώντας το χειριστήριο που βολεύεται περισσότερο. Με το Apple Arcade, ο χρήστης θα μπορεί να παίζει μία πληθώρα παιχνιδιών σε iPhone, iPad, Mac και Apple TV.

Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, το gaming με χειριστήριο είναι ευκολότερο, αν και φυσικά εξαρτάται και από το είδος του παιχνιδιού. Ήδη υπάρχουν αρκετά χειριστήρια από τρίτους κατασκευαστές που υποστηρίζονται από τις συσκευές της Apple όπως εννοείται και τα παλαιότερης γενιάς χειριστήρια της Sony και Microsoft.

  • Like 1
  • Thanks 1