Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει υποστηριχθεί ότι έφτασε το τέλος εποχής για τα PC. Μάλιστα, το ίδιο φαίνεται να ισχυρίζεται και ο CEO της Apple, Tim Cook.

Σε συνέντευξή του στην Telegraph, υποστήριξε πως αδυνατεί να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο θα αγόραζε κάποιος ένα PC στη σημερινή εποχή. Φυσικά, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα τα οποία υποστηρίζουν τα PC όπως, λόγου χάρη, η υπολογιστική ισχύς που προσφέρουν, η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης καθώς και το gaming.

 

Σαφώς, το εν λόγω σχόλιο δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία, καθώς στις 11 Νοεμβρίου κυκλοφορεί επίσημα το iPad Pro. Επομένως, ο Tim Cook θέλει να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών στο νέο αυτό προϊόν, το οποίο, πιθανότατα, ελπίζει να βελτιώσει τις πωλήσεις της κατηγορίας iPad γενικότερα η οποία (όπως άλλωστε γενικά η κατηγορία των tablets) έχει σημειώσει μείωση πωλήσεων το τελευταίο διάστημα.

 

Μάλιστα, ο Cook δήλωσε ευθέως ότι το iPad Pro είναι ικανό να αντικαταστήσει ένα σταθερό ή φορητό PC για την πλειοψηφία των καταναλωτών. Πρόσθεσε επίσης ότι, μόλις αρχίσουν να το χρησιμοποιούν, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζονται τίποτε άλλο επιπλέον, πέρα από το κινητό τους.

 

Ακόμη, στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Cook άφησε να εννοηθεί ότι η Apple προετοιμάζει μια ιατρική συσκευή, με αφορμή την επιτυχία του Apple Watch και του iPhone στον τομέα της υγείας.

 

Link.png Site: TechRadar