Η μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το iPad στην Αμερική, είναι ο λόγος που η Apple σήμερα ανακοίνωσε τη παράταση ενός μηνός της επίσημης κυκλοφορίας του στην Ευρώπη εξαιτίας περιορισμένων αποθεμάτων.

 

Ο νέος tablet υπολογιστής που κυκλοφόρησε πριν μόλις 10 ημέρες έχει δημιουργήσει τεράστιο ενδιαφέρον ενώ οι πωλήσεις του ξεπερνάνε τις 500.000 ήδη. Η προγραμματισμένη κυκλοφορία του στην Ευρώπη υπολογιζόταν προς το τέλος Απριλίου και μόνο για συγκεκριμένες χώρες όπως την Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και τέλος την Αγγλία. Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στις πρώτες χώρες διάθεσης του iPad χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση.

 

Η Apple στη δήλωση της αναφέρει ότι οι πωλήσεις είναι αρκετά υψηλότερες από τις προβλεπόμενες όχι μόνο για το WiFi μοντέλο αλλά και για το WiFi/3G κάτι που την οδήγησε στη δύσκολη απόφαση να αναβάλει την κυκλοφορία του iPad στην Ευρώπη για το τέλος Μαΐου. Στις 10 Μαίου οι κάτοικοι των παραπάνω Ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούν να κάνουν προκράτηση του iPad ενώ την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί η επίσημη τιμή και των δύο μοντέλων.

 

Ενημέρωση: Η Vodafone πριν λίγη ώρα επιβεβαίωσε ότι θα διαθέσει το iPad με τα ανάλογα προγράμματα, την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στην Ευρώπη. Οι πρώτες χώρες είναι η Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία ενώ λογικά θα ακολουθήσουν και άλλες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου

Link.png Site: Techradar