Αν και οι φήμες για ένα iPad με μικρότερη οθόνη των 9.7' ιντσών υπήρχαν από παλιά, όλα δείχνουν ότι η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες που μεταδίδουν σήμερα με διαφορά λίγων ωρών το Bloomberg και η Wall Street Journal.

 

Συγκεκριμένα, ανώνυμες πηγές των 2 μέσων υποστηρίζουν ότι η παραγωγή του μικρότερου iPad θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, με την παρουσίαση του να υπολογίζεται τον προσεχή Οκτώβρη μαζί με το νέο iPhone. Το μέγεθος της οθόνης σύμφωνα με το Bloomberg αναμένεται να είναι 7.85' ίντσες ενώ δεν θα διαθέτει την ανάλυση Retina την οποία υποστηρίζει μόνο το iPad τελευταίας γενιάς.

 

Η ιστοσελίδα Wall Street Journal, η οποία υπενθυμίζουμε έχει επιβεβαιωθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με αντίστοιχες ειδήσεις προϊόντων που η Apple δεν έχει ανακοινώσει, τοποθετεί το μέγεθος μεταξύ 7' και 8' ιντσών με τις LG και AU Optronics Co. να αναλαμβάνουν την κατασκευή της οθόνης.

 

Η κυκλοφορία του "μικρού" iPad πιθανολογείται ότι θα συνδυαστεί με μια αρκετά χαμηλότερη τιμή από τα €400 τα οποία κοστίζει σήμερα το iPad 2, με σκοπό η Apple να ανταγωνιστεί την Amazon και τη Google οι οποίες κυκλοφορούν τα δικά τους tablet, το Kindle Fire Και το Nexus 7' αντίστοιχα με τιμή που δε ξεπερνά τα $200.

 

ipad-mini1.jpg

 

Link.png Site: Bloomberg

Link.png Site: Wall Street Journal