Σύμφωνα με Κινέζικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η Apple αναμένεται να αλλάξει δραστικά το iPad Air, αυξάνοντας την διαγώνιο της οθόνης του και αντικαθιστώντας την υποδοχή Lightning με μία USB Type-C.

Οι ιστοσελίδες επικαλούνται πληροφορίες από προμηθευτές της Apple που ισχυρίζονται ότι το νέο iPad Air θα διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό με το iPad Pro 11 ιντσών με τα μικρά περιθώρια-bezels και κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει Face ID (δεν επιβεβαιώνεται πάντως η τελευταία πληροφορία).

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία ακολουθεί μία στρατηγική που αυξάνει τη διαγώνιο των οθονών στα μοντέλα iPad της, οπότε οι παραπάνω ισχυρισμοί έχουν βάση. Πρόσφατα έγινε επίσης γνωστό ότι η LG αύξησε την παραγωγή οθονών LCD IPS για τα μοντέλα iPad λόγω της μεγάλης ζήτησης για tablets κατά την πανδημία.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, το iPad Air 4 θα ενσωματώνει ένα παρόμοιο chipset με το A13 Bionic που υπάρχει στη σειρά iPhone 11 και στο νέο iPhone SE. Πάντως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε η Apple σκοπεύει να ανακοινώσει το νέο iPad Air. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησαν πάντως φήμες που θέλουν την Apple να ανακοινώνει το νέο iPad Pro 10,8 ιντσών μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς και ένα ολοκαίνουριο iPad Mini με οθόνη κοντά στις 9 ίντσες στις αρχές του νέου έτους.