Η ανανέωση του iPad Air 2 με την οθόνη των 9,7 ιντσών, έρχεται τελικά με διαφορετικό τρόπο, με την Apple να ανακοινώνει τη μικρότερη εκδοχή του iPad Pro των 12,9 ιντσών.

Με την ίδια ονομασία, το iPad Pro 9,7 ιντσών έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των iPad μαζί με το iPad mini, το iPad Air 2 (του οποίου η τιμή μειώνεται στα $399) καθώς και του «μεγάλου» iPad Pro 12,9 ιντσών. Στην παρουσίαση του νέου της tablet, η Apple έδωσε έμφαση για ακόμη μια φορά στις παραγωγικές δυνατότητες του iPad Pro, οι οποίες έρχονται στις πιο δημοφιλείς διαστάσεις της σειράς, αυτές των 9,7 ιντσών.

 

Η Apple πιστεύει ότι πολλοί κάτοχοι PC θα αντικαταστήσουν τον υπολογιστή τους με το νέο iPad Pro, το οποίο διαθέτει την καλύτερη οθόνη που έχουμε δει ποτέ σε iPad, 25% πιο φωτεινή και με καλύτερο κορεσμό χρωμάτων από την οθόνη του iPad Air 2. Με την τεχνολογία True Tone Display, τα χρώματα της οθόνης αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος. Υποστηρίζει ακόμα τη λειτουργία Night Shift για πιο εύκολη ανάνγωση της οθόνης το βράδυ χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο του κατόχου του,

 

 

Καμία έκπληξη στο εσωτερικό όπου συναντάμε τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτά του μεγαλύτερου iPad Pro, και ειδικότερα το A9X SoC με κορυφαίες επιδόσεις ειδικά σε ότι αφορά τα γραφικά. Στο πίσω μέρος υπάρχει κύρια κάμερα 12MP όπου για πρώτη φορά διαθέτει True Tone Flash, ικανή για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση αλλά και λήψη Live Photos. Ενσωματώνει ακόμα το ίδιο εντυπωσιακό σύστημα τεσσάρων ηχείων που είδαμε και στο μεγάλο iPad Pro.

 

Η τιμή του iPad Pro 9,7 ιντσών έχει οριστεί στα $599 για το αρχικό μοντέλο των 32GB, στα $749 για το μοντέλο των 128GB ενώ για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει και μοντέλο με χωρητικότητα 256GB που θα κοστίζει $899.Κυκλοφορεί στις 31 Μαρτίου σε τέσσερις χρωματισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Rose Gold. Τέλος όπως και στο μεγαλύτερο αδερφάκι του, η Apple θα κυκοφορήσει δύο περιφερειακά, το κάλυμμα πληκτρολόγιο καθώς και το Pencil.