Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το νέο βασικό μοντέλο iPad στην προϊοντική της γκάμα, το οποίο αντικαθιστά το iPad με την οθόνη των 9,7 ιντσών.

Το 7ης γενιάς iPad διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη Retina 10,2 ιντσών και το σασί του είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Η Retina οθόνη είναι σε θέση να απεικονίζει 3.5 εκατομμύρια pixles, με μεγάλη γωνία θέασης, κάτι που την κάνει ιδανική για χρήση στο σχεδιασμό αλλά και τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. 

Ακόμα νέο iPad –που διατηρεί τα «μεγαλύτερα περιθώρια» και το Touch ID, σύμφωνα με την εταιρεία, σχεδιάστηκε για να εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, iPadOS, το οποίο έρχεται με επανασχεδιασμένη home screen, βελτιωμένα multitasking controls και ακόμα καλύτερο «integration» με το Apple Pencil. Στο εσωτερικό του, υπάρχει το ισχυρό -και παλιό- A10 Fusion SoC (system-on-chip) που συναντήσαμε στη 2η γενιά του iPad Pro. Η Apple αναφέρει ότι οι επιδόσεις του οικονομικού της iPad είναι δύο φορές μεγαλύτερες από το δημοφιλέστερο PC της αγοράς αυτή τη στιγμή που τρέχει Windows, για λειτουργίες multitasking αλλά και ομαλό gameplay στα παιχνίδια που θα περιλαμβάνει η υπηρεσία Apple Arcade.

Apple_New-iPad_iPadOS_091019.jpg.cb39e36cdbd0b7c6d147fbac74f0fff4.jpg

 

Διαθέτει ακόμα έναν νέο «smart connector» που του επιτρέπει τη σύνδεση με το προαιρετικό πληκτρολόγιο/ προστατευτική θήκη ($159) που το μετατρέπουν σε φορητό υπολογιστή. 

Το νέο Apple iPad σε χωρητικότητες των 32GB και 128GB θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου με τιμή που θα ξεκινάει από τα $329 (οι παραγγελίες έχουν ήδη «ανοίξει») για το WiFi-only μοντέλο και από τα $459 για το WiFi + LTE μοντέλο.

  • Like 2