Αν και είναι γνωστό ότι το iPad είναι το πλέον δημοφιλές tablet στον κόσμο, εντούτοις νέα στοιχεία αποκαλύπτουν το σημαντικό προβάδισμα της Apple έναντι των αντιπάλων της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων και ερευνών αγοράς IDC, οι αποστολές iPad ξεπέρασαν τις 12,9 εκατομμύρια το 2ο τρίμηνο του 2021. Η ίδια εταιρεία εκτιμά ότι οι αποστολές tablet των Samsung και Amazon μαζί κυμάνθηκαν κοντά στα 12,3 εκατομμύρια το ίδιο τρίμηνο.

Δυστυχώς η Apple σταμάτησε να ανακοινώνει τις πωλήσεις iPad στις εκθέσεις των οικονομικών της αποτελεσμάτων κάθε τρίμηνο, με αποτέλεσμα η IDC να προχωρά σε εκτιμήσεις βασιζόμενη στα έσοδα από τις πωλήσεις iPad που ανακοινώνει η Apple κάθε τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες Strategy Analytics και Canalys έχουν ανακοινώσει διαφορετικά νούμερα για τις αποστολές με βάση τις εκτιμήσεις τους για το 2ο τρίμηνο χωρίς ωστόσο να αλλάζει η συνολική εικόνα καθώς και οι δύο αυτές εταιρείες έχουν την Apple να προηγείται των Samsung και Amazon με μεγάλη διαφορά.

idc-2q21-tablets.jpg

Οι πωλήσεις iPad συνέχισαν να είναι υψηλές το περασμένο τρίμηνο καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να εργάζονται, να εκπαιδεύονται/ μαθαίνουν και να επικοινωνούν εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook, το περασμένο τρίμηνο του Ιουνίου ήταν για το iPad το καλύτερο τρίμηνο εδώ και μία δεκαετία με την Αμερικάνικη εταιρεία να αναφέρει ότι τα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο μόνο από τις πωλήσεις iPad ήταν αυξημένες κατά $800 εκατομμύρια, στα $7,4 δισεκατομμύρια σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η κυκλοφορία του νέου iPad Pro με τον επεξεργαστή M1 και την οθόνη τεχνολογίας Mini-LED ενδεχομένως να βοήθησε στις πωλήσεις.

 

  • Like 3