Με μια στροφή 180 μοιρών, ο Steve Jobs σε επίσημη ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα της Apple, προαναγγέλει τη κυκλοφορία του επίσημου SDK της Apple για το iPhone αλλά και για το iPod Touch. 'Ετσι σύντομα οι κατασκευαστές λογισμικού θα μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται το νέο περιβάλλον του iPhone και τον επαναστατικό χειρισμό του.

 

Ο Steve Jobs ακόμα αναφέρει ότι το πολυπόθητο SDK θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο αφού θα πρέπει η Apple να εγγυηθεί ότι η ανοιχτή πλατφόρμα που θα προσφέρει στους προγραμματιστές, δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στους χρήστες του iPhone και θα τους προστατέψει από προβλήματα όπως ιοί, malware και άλλες κακόβουλες επιθέσεις.

 

Σαν παράδειγμα αναφέρει τη Nokia που δεν επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών από άλλους κατασκευαστές στα νεότερα μοντέλα της, αν δεν έχουν πρώτα πιστοποιηθεί ψηφιακά από την Nokia ως εφαρμογές εταιρειών "εμπιστοσύνης". "Αν και ο παραπάνω περιορισμός δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το SDK μια τελείως ανοιχτή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για το iPhone, εντούτοις πιστεύουμε ότι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση " συμπλήρωνει στο τέλος της ανακοίνωσης του.

 

Έστω και αργά η Apple κατάλαβε το λάθος της και αφήνει στην άκρη τους αστείους ισχυρισμούς περι ισάξιων web 2.0 εφαρμογών μέσω Safari. Μια ματιά στην αγορά των smartphones των Nokia και Microsoft καθώς και στην απίστευτη δυναμική των hackers που ασχολούνται εδώ και καιρό με τη δημιουργία εφαρμογών στο iPhone, θα έπρεπε να οδηγήσει την Apple σε αυτή την κίνηση αρκετά νωρίτερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 

Source.png Πηγή: Apple.com