Στην αναμενόμενη πλέον λόγω των πρόσφατων φημών ανακοίνωση του iPhone 4S προχώρησε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook, στα πλαίσια του event της εταιρείας που διοργανώνεται στο Cupertino.

 

hero.jpg

 

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του παραμένει ολόιδιος με το τελευταίο μοντέλο iPhone 4, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει και στον εσωτερικό του όπου τα χαρακτηριστικά του είναι μακράν πιο ενδιαφέροντα από τον προκάτοχό του. Πιο αναλυτικά διαθέτει:

 


  •  
  • A5 διπύρηνος επεξεργαστής
  • διπλοπύρηνη κάρτα γραφικών με 7 φορές πιο γρήγορα γραφικά
  • βελτιωμένη μπαταρία με 8 ώρες ομιλία σε 3G και 14 ώρες σε 2G λειτουργία
  • Κάμερα 8 megapixel ανάλυσης 3264x2448 pixel, σχεδόν 60% περισσότερα pixels από την κάμερα του iPhone 4. Επίσης η κάμερα χρησιμοποιεί 5 φακούς και είναι f2.8 wide. Ενσωματώνει τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας, noise reduction, αναγνώρισης προσώπου ενώ απαιτείται λιγότερο από 1,1 δευτερόλεπτο για τη λήψη μιας φωτογραφίας.
  • δυνατότητα λήψης video σε Full HD 1080p ανάλυσης 1920x1080 pixels.
  • το σύστημα κεραίας του iPhone 4S έχει "βελτιωθεί" σε σύγκριση με το iPhone 4
  • διπλασιασμός ταχύτητας του download όπου ουσιαστικά η ταχύτητα του πιάνει επιδόσεις δικτύου 4G
  • Η αναπαραγωγή video υποστηρίζει AirPlay mirroring. Ακόμη το Airplay Mirror θα υποστηρίζει αναπαραγωγή περιεχομένου σχετικά με ότι βλέπουμε στην οθόνη του iPhone 4S/iPad 2 στην τηλεόραση μας. Φτάνει να έχουμε συνδέσει κάποια Airplay συσκευή όπως το Apple TV
  • Bluetooth 4.0 Wireless Technology
  • παρουσίαση του Assistand με την επίσημη ονομασία Siri, μια μηχανής επεξεργασίας εντολών από ανθρώπινη φωνή. Το πλεονέκτημά του είναι ότι αναγνωρίζει εντολές σε "φυσική φωνή". Για παράδειγμα "Θα βρέξει;" "Πώς είναι ο καιρός;" "Θα χειροτερέψει ο καιρός σήμερα;" Επιπλέον το Siri θα μας ρωτά για την ανάγνωση ενός νέου SMS καθώς και την υπαγόρευση απάντησης αλλά και θα αναζητά πληροφορίες στη Wikipedia και στο Wolfram Alpha. Μπορεί κανείς μέσω του Siri να συντάξει ένα νέο email, να αναζητήσει τις επαφές του, να ρυθμίσει το ξυπνητήρι ή αναζητήσει στατιστικά μετοχών. Στο demo της παρουσίασης το Siri ρωτήθηκε για το πόσες μέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα όπου και απάντησε άμεσα "82 ημέρες". Αρχικά υποστηρίζει Αγγλικά (UK, US, Australia), Γαλλικά και Γερμανικά, ενώ αργότερα θα προστεθούν παραπάνω γλώσσες.
     

 

Να σημειωθεί ότι σε παρουσίαση του παιχνιδιού Infinity Blade, τα γραφικά ήταν πάρα πολύ όμορφα, όπως τα έχουμε συνηθίσει στο iPad 2.

 

 

Τρέχει το λογισμικό iOS 5 το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 12 Οκτωβρίου, αλλά και το iCloud για υπηρεσίες συγχρονισμού στο σύννεφο. Θα κυκλοφορήσει σε 7 χώρες στις 14 Οκτωβρίου, με άγνωστη την ημερομηνία διάθεσης στην Ελλάδα. Πάντως υπολογίζεται να είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες (και στην Ελλάδα) μέχρι το τέλος του χρόνου. Η τιμή του θα είναι ίδια το iPhone 4, δηλαδή η έκδοση με 16GB θα κοστολογείται στα $199, τα 32GB στα $299 ενώ παρουσιάστηκε έκδοση με 64GΒ στα $399. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει έκδοση iPhone 4 με 8GB στα $99 (τιμές συμβολαίου).

 

1317753480.jpg

 

Link.png Site: Live Blog της παρουσίασης μέσα από τα μάτια του Insomnia.gr

Video Video: Το video της σημερινής παρουσίασης της Apple