Έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα στο iOS 11 που τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την ποιότητα του λογισμικού, η Apple προτίθεται να παρουσιάσει την επόμενη έκδοση της mobile πλατφόρμας της χωρίς σημαντικά νέα χαρακτηριστικά προκειμένου να εστιάσει στη βελτίωση της ποιότητας και των επιδόσεων του iOS.

Τη σχετική πληροφορία μεταδίδουν σήμερα όχι ένα αλλά δύο ιστοσελίδες, αυτές των Axios και Bloomberg, αναφέροντας ότι ο επικεφαλής του τμήματος λογισμικού της Apple, ο Craig Federighi, ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή στους μηχανικούς της εταιρείας στις αρχές του μήνα, ως αποτέλεσμα αρκετών μηνών κριτικής για την τελευταία έκδοση του iOS. Μετά την κυκλοφορία του τον περασμένο Σεπτέμβριο,  αναφορές για προβλήματα ασφάλειας, επιδόσεων της μπαταρίας και αδυναμιών της ψηφιακής βοηθού Siri, έγιναν αρκετά έντονες ενώ την κατάσταση δε βοήθησε οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του AirPlay 2, έχοντας οδηγήσει σε αναβολή της δυνατότητας σύνδεσης πολλαπλών HomePod εντός σπιτιού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, τα νέα χαρακτηριστικά που προγραμμάτιζε η Apple για το iOS 12 θα μεταφερθούν σε κάποια μελλοντική έκδοση του iOS μέσα στο 2019. Σ' αυτά περιλαμβάνεται η ανανέωση της κεντρικής οθόνης, του περιβάλλοντος του Car Play, όπως επίσης ενημερώσεις στις εφαρμογές του Mail, της φωτογραφικής μηχανής και των φωτογραφιών. Στο σημείο αυτό το Bloomberg προσθέτει ότι στα σχέδια της Apple για το ανανεωμένο home screen περιλαμβάνεται μια διαφορετική εμφάνιση των εγκατεστημένων εφαρμογών ενώ για την εφαρμογή των φωτογραφιών, η εταιρεία έχει αναπτύξει καλύτερους αλγόριθμους για καλύτερη αυτόματη ταξινόμηση φωτογραφιών.

Στόχος της Apple με την παρουσίαση του iOS 12 μέσα στη χρονιά είναι να κάνει τα iPhone «πιο γρήγορα και λιγότερο επιρρεπή στο να δημιουργήσουν προβλήματα στον κάτοχό τους». Όμως η πρόθεση των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας δεν βρίσκει όλους τους μηχανικούς σύμφωνους πολλοί από τους οποίους «αμφισβητούν το κατά πόσο στο τέλος θα υπάρξει βελτίωση στην ποιότητα της πλατφόρμας».

Σε παρόμοια πάντως ενέργεια είχε προχωρήσει η Apple το περασμένο Φθινόπωρο με την κυκλοφορία του macOS High Sierra, το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας για τους υπολογιστές της, και το οποίο διέθετε ελάχιστα σημαντικά χαρακτηριστικά, με έμφαση στην σταθεροποίηση του λειτουργικού μετά από αρκετές αναφορές προβλημάτων.

Τέλος όπως αναφέρει το Bloomberg, τα σχέδια της Apple για ενοποίηση του iOS και του macOS σε επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογών δεν αλλάζουν, με περισσότερα να γίνονται γνωστά αυτό το καλοκαίρι στο συνέδριο WWDC.

Axios

  • Like 2