Σε έκτακτη παρουσίαση τύπου που διοργάνωσε σήμερα στις εγκαταστάσεις της, η Apple μέσω του προέδρου της Steve Jobs, έδωσε τις δικές της εξηγήσεις σχετικά με το γνωστό θέμα που αφορά την προβληματική λήψη του iPhone 4.

 

Στη παρουσίαση του, ο Steve Jobs ανέφερε ότι μέσα σε 3 εβδομάδες, το iPhone 4 έχει φτάσει στα χέρια τριών εκατομμυρίων χρηστών, κάνοντας το το πιο επιτυχημένο προιόν της εταιρείας. Σχετικά με το θέμα της προβληματικής λήψης όταν ο χρήστης κρατήσει το κινητό τηλέφωνο με συγκεκριμένο τρόπο, ο Steve Jobs προσπάθησε να γενικεύσει το πρόβλημα παρουσιάζοντας video με 3 δημοφιλή smartphones που παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά. Τα μοντέλα αυτά είναι το Blackberry Storm 9700, Samsung Omnia II, το HTC Droid Eris ακόμα και το iPhone 3GS.

 

Με βάση στατιστικά στοιχεία της τεχνικής υποστήριξης της Apple και AT&T, ο πρόεδρος της Apple φανέρωσε ότι μόνο το 0.55% των κατόχων iPhone 4 τηλεφώνησε στη γραμμή υποστήριξης για να κάνει κάποιο σχετικό παράπονο ενώ οι αποτυχημένες συνδέσεις ξεπερνάνε ελάχιστα το αντίστοιχο ποσοστό του iPhone 3GS.

 

Όμως σε συνέχεια των δηλώσεων του, ο Steve Jobs ανέφερε ότι η Apple επιθυμεί συνεχώς να ικανοποιεί τους πελάτες της και γι'αυτό το λόγο επέλεξε να προσφέρει δωρεάν θήκη σε όσους έχουν ήδη αγοράσει/θα αγοράσουν τη συσκευή ή σε περίπτωση που κάποιος έχει προχωρήσει ήδη στην αγορά θήκης, τότε η Apple επιστρέφει το πλήρες ποσό στον δικαιούχο. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ενώ σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επιστρέψει το iPhone 4, τότε η Apple τον αποζημιώνει πλήρως.

 

Η πολιτική αυτή ισχύει μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου κάτι που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει κάποια ξαφνική αλλαγή στα σχέδια της Apple και οι Έλληνες καταναλωτές θα επωφεληθούν της προσφοράς μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 4 στην Ελλάδα. Όπως έχει διαπιστωθεί, η χρήση θήκης στο iPhone 4 αντιμετωπίζει επιτυχώς το πρόβλημα λήψης του iPhone αφού αποτρέπει την άμεση επαφή του χεριού με τη κεραία περιμετρικά της συσκευής.

 

Η Apple έχει ήδη αναρτήσει μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία εξηγεί πως έχει η κατάσταση με την κεραία του iPhone 4 ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και video με την ομιλία του Steve Jobs.

 

Link.png Site: iPhone 4 Antenna

Video Video: Apple Press Conferance