Το νέο επεισόδιο μεταξύ της διαμάχης Qualcomm και Apple διαδραματίστηκε αυτή την εβδομάδα στην Κίνα όπου η Qualcomm προχώρησε στην κατάθεση αγωγής ζητώντας όχι μόνο τη διακοπή πωλήσεων του iPhone εντός της χώρας αλλά και της κατασκευής του.

Όπως αναφέρουν πηγές του Bloomberg, η αγωγή της εταιρείας στηρίζεται σε παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της εταιρείας από την Apple χωρίς να υπάρχουν όμως συγκεκριμένες πληροφορίες παρά μόνο ότι αφορά τρεις βασικές ευρεσιτεχνίες. Η νομική διαμάχη των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο όταν η Apple κατηγόρησε την Qualcomm για άδικες χρεώσεις που αφορούν δικαιώματα για τεχνολογίες που η Qualcomm δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, ζητώντας την επιδίκαση ποσού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Εκπρόσωπος της Qualcοmm ανέφερε στο Bloomberg ότι «η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογίες που εφευρέθηκαν από την Qualcomm χωρίς να πληρώνει γι'αυτές». Η νομική απάντηση του γνωστού κατασκευαστή τσιπ ήρθε τον Απρίλιο με αγωγή κατά της Apple η οποία ξεκίνησε παρακρατεί τις πληρωμές σε κατασκευαστές εξαρτημάτων του iPhone, κάτι που είχε αποτέλεσμα στο να μειώσει η Qualcomm σημαντικά την εκτίμηση των εσόδων της για το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Τον Ιούλιο και πάλι η Qualcomm προχώρησε σε καταγγελία στην αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, ζητώντας την απαγόρευση της εισαγωγής των «παράνομων» iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ζήτημα που η επιτροπή ξεκίνησε να εξετάζει ένα μήνα μετά με έμφαση στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των δύο εταιρειών.

 

Link.png Site: Engadget