Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California, ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο.

Η ανανέωση στην αισθητική και στον σχεδιασμό θεωρείται δεδομένη, αν λάβουμε υπόψη ότι η Apple άφησε τη γενιά iPhone 7… απαράλλαχτη σε σχέση με την γενιά iPhone 6. Σύμφωνα με φήμες, η εταιρεία επίσης αναμένεται να προτιμήσει την τεχνολογία AMOLED από την τεχνολογία LCD IPS για τις οθόνες των smartphones της, με την Apple να λέγεται πως έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια οθόνες από την Samsung για το 2017 (η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής της Apple του χρόνου).

 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, τα 100 εκατομμύρια οθονών κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά μόνο για μία συσκευή της Apple, ενώ λέγεται πως η Samsung μόλις που θα καταφέρει να καλύψει την παραγγελία (αυτό συμβαίνει γιατί η παραγωγή των οθονών OLED είναι πολύ πιο δύσκολη από εκείνη των οθονών LCD IPS, ενώ ρόλο παίζει και ο ιδιαίτερα αυστηρός ποιοτικός έλεγχος της Apple).

 

Οπότε το πιθανότερο είναι η Apple να κυκλοφορήσει μόνο ένα μοντέλο iPhone με οθόνη OLED το 2017, ενώ τα άλλα δύο μοντέλα που αναμένεται να παρουσιαστούν παράλληλα, θα διαθέτουν οθόνες LCD IPS.

 

Το iPhone με την οθόνη OLED επίσης θα διαθέτει κυρτή οθόνη, με την τελευταία να επεκτείνεται μέχρι το πίσω μέρος της συσκευής και στις άκρες. Ο all-glass σχεδιασμός θα διαθέτει “εικονικό Home button” ενσωματωμένο στην edge-to-edge οθόνη της συσκευής και δεν θα υπάρχει φυσικό πλήκτρο.

 

Από το 2018, που στο παιχνίδι της παραγωγής οθονών OLED θα μπουν και οι Sharp και Japan Display, όλες οι συσκευές της εταιρείας λογικά θα εξοπλίζονται με οθόνες αυτής της τεχνολογίας.

 

Link.png Site: GSMArena