Το iOS 6 ήταν η πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος που είχε προεγκατεστημένους τους χάρτες της Apple και όχι το Google Maps.

Ωστόσο, οι χάρτες της Apple αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα κατά την κυκλοφορία τους, εφόσον διέθεταν πολλές ανακρίβειες ως προς τη χαρτογράφηση και τα σημεία ενδιαφέροντος και επίσης, το σύστημα 3D προβολής δεν ήταν βολικό.

 

Εξαιτίας αυτών, τους ασκήθηκε μεγάλη κριτική και μάλιστα, πολλοί χρήστες δίσταζαν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σε iOS 6 εξαιτίας των χαρτών. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά αναβάθμισης σε iOS 6 αυξήθηκαν κατά 29% μόλις κυκλοφόρησε το Google Maps στο App Store.

 

Από τότε όμως έχουν περάσει τρία χρόνια και, σύμφωνα με δήλωση της Apple στην Associated Press, όσον αφορά τους χρήστες iPhone και iPad, οι χάρτες της Apple χρησιμοποιούνται 3 φορές περισσότερο από το Google Maps. Μάλιστα, στην εφαρμογή χαρτών της Apple πραγματοποιούνται παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια map-related requests κάθε εβδομάδα.

 

Παρόλο που βασικός παράγοντας της παραπάνω διαφοράς είναι ότι οι Apple Maps είναι προεγκατεστημένοι στις συσκευές της Apple, σημαντικός αριθμός χρηστών που προτιμούσαν το Google Maps, έχουν επιστρέψει στην native εφαρμογή της Apple. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι χρήστες iPhone δεν αντιμετώπισαν τα αρχικά προβλήματα των χαρτών της Apple εφόσον, όταν ξεκίνησαν να τους χρησιμοποιούν, τα περισσότερα προβλήματα είχαν ήδη λυθεί.

 

Οι Apple Maps μπορεί να επικρατούν στις συσκευές της Apple, εάν όμως αναφερθούμε σε όλα τα smartphone η Google επικρατεί εφόσον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Google Maps έχει δύο φορές περισσότερους χρήστες από τα Apple Maps. Η διαφορά αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι τα Apple Maps είναι διαθέσιμα μόνο στο iOS, ενώ το Google Maps είναι διαθέσιμο και σε Android και σε iOS.

 

Τα τελευταία χρόνια η Apple προσπαθεί να βελτιώσει την υπηρεσία των χαρτών της, εφόσον έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως την Coherent Navigation και την Placeable και επίσης, συνεργάζεται με εταιρείες όπως το Foursquare. Επιπλέον, η Apple έχει στη διάθεσή της ειδικά οχήματα που συλλέγουν δεδομένα χαρτογράφησης και επιτρέπουν λειτουργίες όπως την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Link.png Site: MacRumors