Με επιστολή της, η Apple απάντησε στην Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το ζήτημα του περιορισμού της συχνότητας λειτουργίας του επεξεργαστή σε παλαιότερες συσκευές iPhone, τις τιμές σε περιπτώσεις αντικατάστασης της μπαταρίας καθώς και στο ενδεχόμενο σενάριο να παρατηρηθούν παρόμοια ζητήματα σε μελλοντικές συσκευές της εταιρείας.

Η εταιρεία αναγνώρισε ότι απέτυχε να επικοινωνήσει το πρόβλημα με το σωστό τρόπο και εξετάζει τη περίπτωση επιστροφής χρημάτων για όσους πλήρωσαν $79 για να αντικαταστήσουν τη μπαταρία στη συσκευή τους πριν την ανακοίνωση μείωσης της τιμής.

Η εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στην California δήλωσε επίσης πως τα iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus διαθέτουν “hardware updates” που δεν καθιστούν απαραίτητο το CPU-throttling (ή ενδεχομένως τέτοιου μεγέθους CPU-throttling όσο αυτό που παρατηρήθηκε σε παλαιότερες συσκευές iPhone της εταιρείας).

Σε απάντηση προς στον γερουσιαστή John Thune, που είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας, Vice President for Public Policy and Government Affairs της Apple, Cynthia Hogan, εξήγησε πως το χαρακτηριστικό του CPU-throttling αποτέλεσε μέρος της αναβάθμισης του iOS 10.2.1 που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 για τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι λειτουργούσε όπως προοριζόταν, η εταιρεία γνωστοποίησε την ύπαρξη του στις σημειώσεις κυκλοφορίας τον Φεβρουάριου του 2017.

Η επιστολή επίσης περιλάμβανε μία εξήγηση για τα τρία νεότερα μοντέλα iPhone, και πως περιλαμβάνουν “ενημερώσεις υλικού που επιτρέπουν τη λειτουργία ενός περισσότερο προηγμένου συστήματος διαχείρισης της απόδοσης” και έτσι δεν πρόκειται να παρατηρηθούν τα προβλήματα με την απόδοση τους που είχαν παρατηρηθεί σε παλαιότερες συσκευές της εταιρείας.

Η Apple επισήμανε πως όλες οι συσκευές iPhone έχουν βασικά χαρακτηριστικά διαχείρισης της απόδοσης, που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.

GSMArena

The Verge