Σήμερα κυκλοφορεί στην αγορά των κρατών της Ασίας η νέα «έξυπνη» τηλεφωνική συσκευή της Apple, iPhone αλλά η ζήτηση είναι ήδη τεράστια στις «μαύρες αγορές» από τη Σαγκάη μέχρι την Μπανγκόκ.

Στην Ταϊλάνδη, παγκόσμιο κέντρο πειρατικών αγαθών, το iPhone δεν θα τεθεί επισήμως προς πώληση αλλά οι προμηθευτές δηλώνουν ότι χρειάζονται λίγες μόνο εβδομάδες για να εισάγουν λαθραία τη συσκευή και να την ξεκλειδώσουν ώστε να αναγνωρίζει τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

 

Στο κέντρο ΜΒΚ της Μπανγκόκ, επίσης θύλακας πειρατικών DVD, επώνυμων ρούχων και ειδών πολυτελείας, πολλά καταστήματα διαφημίζουν τα «πειραγμένα» iPhone με το σλόγκαν: «Καλή τιμή, άμεσο ξεκλείδωμα». Ιδιαίτερα δημοφιλής απεδείχθη τους τελευταίες μήνες η πώληση των εν λόγω συσκευών μέσω του διαδικτύου. Η τιμή του iPhone στο διαδίκτυο είναι «φουσκωμένη» κατά 25 με 30% εξαιτίας των φημών ότι η εν λόγω συσκευή είναι αδύνατο να ξεκλειδωθεί.

«Είμαι εθισμένη με το iPhone», δηλώνει ο Τάνα Ταναρογκσατσόκ και συμπληρώνει, «θα πουλήσω το προηγούμενο μοντέλο για το iPhone τρίτης γενιάς όσο κι αν κοστίζει».

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr