Αν και η Apple πουλάει πάρα πολλές συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus, η αμερικάνικη εταιρεία δεν δίνει στοιχεία για κάθε μοντέλο, οπότε δεν είναι δυνατό να πούμε πόσα εκατομμύρια συσκευές πούλησαν ξεχωριστά.

Τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποιος επίσημος τρόπος. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ερευνών Consumer Intelligence Research Partners στην τελευταία αναφορά της προσπαθεί να εκτιμήσει το ποσοστό των πωλήσεων του μικρότερου iPhone 6 και το ποσοστό του μεγαλύτερου σε μέγεθος iPhone 6 Plus.

 

Με βάση λοιπόν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, το handset με την οθόνη των 4.7 ιντσών είναι ο μεγάλος κερδισμένος -από άποψη πωλήσεων- αφού στις 30 πρώτες μέρες της πώλησης των δύο συσκευών, το iPhone 6 κατέχει ποσοστό 68% επί του συνόλου των πωλήσεων ενώ το iPhone 6 Plus κατέχει ποσοστό κοντά στο 23% με 24%. Το υπόλοιπο 9% me 8% περίπου αποτελεί το ποσοστό των πωλήσεων των συσκευών περασμένης γενιάς, δηλαδή των iPhone 5s και iPhone 5c.

 

Την περασμένη χρονιά, τα δύο τελευταία αποτελούσαν το 84% των συνολικών πωλήσεων iPhone ένα μήνα μετά την διάθεσή τους. Αυτό δείχνει κατά μέρος ότι οι καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα νέα μοντέλα iPhone 6, από το ενδιαφέρον που έδειξαν για τις συσκευές περασμένης γενιάς το 2013.

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: PhoneArena