Με τον αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων να απομακρύνεται από την πρόσοψη του κινητού, η Apple φαίνεται πως εξέτασε τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών μεθόδων βιομετρικής ταυτοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των 3D facial recognition και iris scanning.

Χάρη ωστόσο στους developers Steve Troughton-Smith και Guilherme Rambo έχουμε μία περισσότερο καθαρή εικόνα για τα χαρακτηριστικά και της νέες δυνατότητες του επερχόμενου επετειακούς iPhone της Apple. Το firmware του HomePod δείχνει πως το νέο iPhone θα υποστηρίζει ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου μέσω υπερύθρων στο BiometricKit. Πρόκειται, όπως είναι κατανοητό, για ένα χαρακτηριστικό γνωστό από τα Lumia 950 και 950XL καθώς και από τα τελευταία Galaxy S8 και S8+.

 

Κρυμμένη επίσης στο firmware είναι μία γραφική αναπαράσταση της συσκευής, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό που έχουμε ήδη δει από διαρροές και με screen-to-body ratio που ενδεχομένως να είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε συναντήσει. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ονομάζεται Pearl ID στο firmware ενώ το κινητό έχει την ονομασία D22. Είναι πάντως πολύ πιθανό η Apple να διατηρήσει τον αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τον οποίο θα τοποθετήσει στο πίσω μέρος ή στα πλάγια, στο power button.

 


iphone%208.jpg


Η συσκευή, σύμφωνα με τις ανακαλύψεις των developers Steve Troughton-Smith και Guilherme Rambo θα διαθέτει οθόνη που θα κάνει τέτοια εντύπωση σε σύγκριση με αυτή των σημερινών μοντέλων iPhone, που παρομοιάζεται με την αίσθηση που είχε προκαλέσει η Retina του iPhone 4 σε σύγκριση με την οθόνη του πρωτότυπου. Το επετειακό iPhone θα υποστηρίζει ένα νέο χαρακτηριστικό με την πιθανή ονομασία “attention detection”, με ορισμένους να υποθέτουν πως σημαίνει πως το κινητό θα παραμένει σε σίγαση όσον αφορά στις ειδοποιήσεις από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι κοιτάζετε την οθόνη.

 


Υπάρχουν επίσης αναφορές στις λέξεις “mouthstretch,” “mouthsmile” και “mouthdimple” με το πιθανότερο να αφορούν στην αναγνώριση προσώπου ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Επίσης θα υποστηρίζεται “tap-to-wake”, ένα χαρακτηριστικό γνωστό από τα Lumia και τα Windows Phone με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης μπορούσε να “ξυπνήσει” τη συσκευή του με διπλό χτύπημα στην οθόνη (double tap to wake).

 

Το φυσικό κεντρικό επίσης πλήκτρο, που όπως είπαμε θα απομακρυνθεί από την πρόσοψη της συσκευής, θα δώσει τη θέση του σε ένα “virtual button”, ωστόσο παρόλο που ο Steve Troughton-Smith δεν βρήκε τη παραμικρή ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου ultrasound Touch ID, κάτω από την οθόνη, ορισμένοι πιστεύουν ότι συνεχίζει να αποτελεί μία πιθανότητα.

 

Link.png Site: The Verge
Link.png Site: GSMArena