Αυτό που πολλοί είχαν παρατηρήσει έπειτα από μια απλή σύγκριση μεταξύ των τιμών των λεγόμενων smartphones ήρθε να επιβεβαιώσει επισήμως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα των τιμών οι οποίες δεν πέφτουν παρά την βαθιά ύφεση και ενώ οι περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και βασικές τους ανάγκες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης χρησιμοποίησε το παράδειγμα του iphone 5 για να καταδείξει ότι πολλές φορές έχουν μεγάλη ευθύνη και οι καταναλωτές για το γεγονός ότι οι τιμές δεν πέφτουν. «Το iphone 5 έχει έρθει στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς», τόνισε ο κ. Σκορδάς και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί νομίζετε;Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σ΄αυτή την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς;».

 

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης: «Διότι ο καταναλωτής έχει αυτή την προτεραιότητα. Όταν βλέπει μια εταιρεία ένα προϊόν της ότι έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ' αυτή την τιμή δεν θα το χαρίσει γιατί δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα...».

 

Source.png Πηγή: protothema