Στις 12 Σεπτεμβρίου η Apple πρόκειται να αποκαλύψει το νέο iPhone. Για πρώτη φορά μάλιστα, η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει οθόνη τεχνολογίας OLED αντί για LCD IPS στο επετειακό της τουλάχιστον μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί iPhone X.

Σε μία αναφορά της KGI Securities, μαθαίνουμε ότι η Samsung πρόκειται να είναι ο μοναδικός προμηθευτής της οθόνης του νέου, επετειακού iPhone. Η Samsung λέγεται πως εκμεταλλεύεται την κατάσταση χρεώνοντας αρκετά περισσότερα χρήματα για τη συγκεκριμένη οθόνη.

 

Ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo υπολογίζει πως η Apple πληρώνει από $45 έως και $55 για τις οθόνες των σημερινών μοντέλων iPhone. Όμως η Samsung ζητάει $120 με $130 για κάθε τεμάχιο, και ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το νέο επετειακό iPhone θα είναι τόσο ακριβό.

 

Δυστυχώς, η Apple αναγκαστικά φέτος θα έχει μόνο ένα προμηθευτή οθονών τεχνολογίας OLED, αφού η LG Display, θα συνεργαστεί μαζί της σε αυτό το κομμάτι από το 2019 –οι οθόνες επίσης της εταιρείας απέχουν σε ποιότητα από αυτές της Samsung για την ώρα όπως αποδεικνύεται από συγκριτική δοκιμή του Ars Technica. Σύμφωνα επίσης με φήμες, η Apple μελλοντικά θα συνεργαστεί και με τη Sharp (και επομένως με τη Foxconn) για τη προμήθεια οθονών τεχνολογίας OLED.

 

Link.png Site: TechCrunch