Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων ABI Research, το Apple iPhone θα καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό του μεριδίου αγοράς που κατέχει στο 22%, χωρίς περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εταιρεία ερευνών προβλέπει ακόμη ότι η διάθεση smartphone συσκευών θα αγγίξει το 50% της παγκόσμιας διάθεσης handset έως το 2014 ενώ θα φθάσει το 69% μέχρι το 2018. Με άλλα λόγια, η αγορά smartphone θα συνεχίσει να ανθίζει τα επόμενα χρόνια σε σημείο που να εκτοπίσει ακόμη και τα παραδοσιακά handsets, εντούτοις όμως φαίνεται ότι η Apple δεν θα μπορέσει να πάρει στην κατοχή της επιπρόσθετο μέρος της συνεχώς αναπτυσσόμενης αγοράς.

 

Μάλιστα σημειώνεται ο πρωταρχικός ρόλος που θα παίξουν οι οικονομικότερες συσκευές στην παγκόσμια διείσδυση με την Apple να εξετάζει σύμφωνα με φήμες την κυκλοφορία τουλάχιστον ενός οικονομικότερου iPhone φέτος, χωρίς όμως να θυσιάσει την ποιότητα.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/01/17/apple-smartphone-marketshare-to-peak-this-year-at-22-remaining-flat-through-2018-says-abi-research/[/url]']thenextweb