O CEO της Apple, Tim Cook μίλησε πρόσφατα στην Γερμανική ιστοσελίδα Stern για τα νέα μοντέλα iPhone και την υπηρεσία Apple TV+.

 Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της εταιρείας Blinklist, ενός startup με έδρα στο Βερολίνο με τον Tim Cook να επικεντρώνεται κυρίως στην τιμολογιακή πολιτική της Apple.

««Πάντα προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερα και ευτυχώς είμασταν σε θέση να μειώσουμε την τιμή του iPhone φέτος» είπε ο CEO της Apple, Tim Cook. Πράγματι, η τιμή του iPhone 11 είναι €800 φέτος, €50 χαμηλότερη από την τιμή που λανσαρίστηκε το περσινό iPhone XR. Επιπλέον, η μηνιαία συνδρομή για το Apple TV+ θα είναι €5, αρκετά χαμηλότερη του φθηνότερου συνδρομητικού πακέτου του Netflix που είναι €8 (και που δεν περιλαμβάνει HD video). Παρόλα αυτά, ο Tim Cook δεν πιστεύει ότι το Netflix έχει λόγους να φοβάται τη νέα υπηρεσία της Apple, καθώς το video streaming δεν αποτελεί υπόθεση «ο νικητής τα παίρνει όλα» - αντίθετα, είναι πολλοί που γίνονται συνδρομητές σε διάφορες υπηρεσίες, και η Apple θέλει το TV+ να είναι μία από αυτές.

Ο Tim Cook επίσης μίλησε για το αν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα η εταιρεία στο μέλλον, καθώς η Elizabeth Warren, που είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ θέλει να «σπάσει» σε μικρότερα κομμάτια τις μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου. Η εταιρεία του επίσης αντιμετωπίζει τις πιέσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που υποστηρίζει ότι έχει μονοπωλήσει την αγορά των apps στο iOS. Ο CEO της Apple είπε σχετικά: «Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα αποκαλούσε την Apple μονοπώλιο» και επισήμανε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω του browser τους χωρίς την έγκριση της Apple (που προσπαθεί να φροντίσει το περιεχόμενο για να καταστήσει το App Store «ένα ασφαλές μέρος για την αγορά apps»). «Έχουμε 30 με 40 apps – έναντι δύο εκατομμυρίων που έχουν άλλοι» είπε ο Tim Cook που συνέκρινε την Apple με ένα σούπερμαρκετ που πουλάει προϊόντα με την δική του επωνυμία μαζί με άλλα ευρείας κατανάλωσης προϊόντα.

GSMArena

  • Like 4
  • Confused 1