Τα δύο τηλέφωνα συνδέονται έμμεσα και άμεσα μεταξύ τους αφού κάποια κομμάτια του iPhone 8 είναι συμβατά με το iPhone SE.

Το iFixit δοκίμασε να αλλάξει κάποια ανταλλακτικά μεταξύ τους και είναι πλέον σαφές ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια από το iPhone 8 στο iPhone SE. Οι κάμερες, η οθόνη (συμπεριλαμβανομένου του μικροφώνου και του αισθητήρα εγγύτητας), η θύρα SIM και ο μηχανισμός Taptic λειτουργούν κανονικά στο νέο μοντέλο αν και στην περίπτωση της οθόνης χάνεται η τεχνολογία True Tone για τις ρυθμίσεις των χρωμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και ανταλλακτικά τα οποία δεν είναι συμβατά.

Όπως και στο παρελθόν, το πλήκτρο Touch ID δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο iPhone. Μόνο η Apple και τα εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα μπορούν να το κάνουν αυτό. Επίσης, η μπαταρία του iPhone 8 δεν είναι συμβατή με το iPhone SE, η οποία αν και είναι ίδια σε χωρητικότητα, διαθέτει διαφορετική θύρα σύνδεσης. Η νέα θύρα σύνδεσης της μπαταρίας στο iPhone SE είναι λίγο μεγαλύτερη, όπως αυτή που βρίσκουμε στο iPhone 11. Σύμφωνα με το iFixit, είναι πιθανό αυτή η νέα θύρα να κάνει δυνατή τη μετάδοση περισσότερων και πιο αναλυτικών πληροφοριών, αναφορικά με τη χρήση της.

Σε κάθε περίπτωση, το iFixit εξακολουθεί να βλέπει τη δεύτερη γενιά SE ως μία σημαντική βελτίωση. Πολλά νέα iPhone δεν έχουν απολύτως καμία συμβατότητα με τηλέφωνα από προηγούμενες γενιές. Οπότε αν κάποιος είναι αποφασισμένος να διατηρήσει το iPhone SE 2020 σε λειτουργία, για όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν τον πειράζει να κάνει την επιδιόρθωση μόνος του, τότε υπάρχει λύση.

Engadget